Samenwerken met studenten en onderzoekers levert direct voordeel op

I-Partnerschap verbindt Overheid en Onderwijs

Download de brochure
Beeld: ©I-Partnerschap

I-Partnerschap

I-Partnerschap verbindt Overheid en Onderwijs

I-Partnerschap helpt rijksoverheden en onderwijsinstellingen structureel samen te werken op het gebied van digitalisering en informatiemanagement. Dit leidt tot instroom van jong I-talent bij het Rijk en een steviger kennispositie voor de grote opgaves waar Rijksorganisaties voor staan. Het einddoel: goede dienstverlening aan burgers en bedrijven, onderwijs dat gevoed wordt met casuïstiek vanuit de praktijk, en uiteindelijk een digitaal sterk Nederland.

Wat doet I-Partnerschap?

I-Partnerschap helpt je om samen te werken met het onderwijs op gebied van digitalisering en informatiemanagement. Zo heb je als organisatie snel en makkelijk toegang tot de meest actuele kennis én haal je de nieuwste generatie I-talent in huis. Omgekeerd brengt jouw organisatie kennis en ervaring naar het onderwijs toe. Door studenten de kans te bieden om onderzoek en opdrachten te doen. Bovendien helpt dit onderwijsinstellingen om hun curriculum beter te laten aansluiten op overheidsvraagstukken.

Aanbod van I-Partnerschap

I-Partnerschap verbindt actief en met energie de juiste overheids- en onderwijspartijen met elkaar. Dit doen wij door stages, fieldlabs, promotieplekken en vele andere vormen van samenwerking mogelijk te maken binnen het I-domein. Denk daarbij aan thema’s als informatiehuishouding, cyberveiligheid, AI en softwareontwikkeling. 

Samenwerking kan op mbo-, hbo- of wo-niveau, in een vorm die past bij jouw organisatie.

  • Studentenopdrachten zoals groepsopdrachten, stages (via Rijks I-Stage), afstudeeropdrachten, bijbanen en hackathons; 
  • Kennis- en Onderwijsontwikkeling zoals kennisportfolio's, fieldlabs, lectoraten/leerstoelen, summercourses, minoren/masters en duaal promovendi (via Rijks I-Doctoraat);
  • Kennisdeling doormiddel van regiobijeenkomsten, inspiratiesessies, kennisplatform, communities, conferenties (bijv. Werkconferentie IHH), website, Linkedin posts, kennisdeling via partners. 

Snel naar

Direct naar de informatie die voor jou relevant is

Nieuws

Meer nieuws