Over I-Partnerschap

I-Partnerschap verbindt actief en met energie de juiste overheids- en onderwijspartijen met elkaar. Dit doen wij door stages, fieldlabs, promotieplekken en vele andere vormen van samenwerking mogelijk te maken op thema’s als informatiehuishouding, cyberveiligheid, AI en softwareontwikkeling. 

Wanneer kun je ons inschakelen?

I-Partnerschap helpt je graag:

  • om te kijken of samenwerking met het onderwijs iets is voor jouw organisatie. En hoe je die zou kunnen inrichten.
  • een nieuwe samenwerking met het I-onderwijs op te bouwen.
  • om meer uit een bestaande samenwerking te halen. 

Wat levert samenwerking op?

I-Partnerschap helpt je samen te werken met het onderwijs. Hiermee krijg je:

  • inzichten in (deel)oplossingen voor je I-vraagstuk;
  • toegang tot nieuw I-talent en -onderzoekers;
  • kennisopbouw en -uitwisseling;
  • uniek kennisnetwerk op thema’s als cybersecurity, Data/AI, informatiehuishouding, softwareontwikkeling, blockchain.

Studenten brengen creativiteit, een frisse blik en geven veel nieuwe energie en plezier in het werk. Kortom, het is leuk om met hen samen te werken!”

Digitalisering overheid

Als rijksoverheid staan we voor grote digitaliseringsvraagstukken. Zoals veilige persoonsgegevens en bescherming tegen cybercriminaliteit. Of de inzet van kunstmatige intelligentie. Tegelijk is er een groeiend tekort aan I-professionals; mensen met kennis van de nieuwste technologie en de skills om die toe te passen. Hoe los je dit op?

Over I-Partnerschap studenten

Toegang tot kennis en I-talent

Samenwerking met het onderwijs geeft je organisatie toegang tot actuele kennis, creatieve oplossingen én de nieuwste generatie I-talent. 

Omgekeerd brengt jouw organisatie kennis en ervaring naar het onderwijs. Door studenten en promovendi onderzoek en opdrachten te laten doen. HIerdoor kunnen onderwijsinstellingen hun curriculum beter laten aansluiten op de overheid.

Juiste verbindingen

Het team van I-Partnerschap bestaat uit bevlogen professionals. Allemaal met een uitgebreid netwerk binnen de overheid en/of het onderwijs. Omdat we regionaal werken, hebben we goed zicht op het onderwijs in jouw regio.

Welke onderzoeksaanvragen lopen er? Welke afstudeer- en groepsopdrachten zijn beschikbaar? Zijn er meer rijksorganisaties bezig met dit onderwerp, en is het zinvol die bij elkaar te brengen?

Wij brengen je snel met de juiste partijen en mensen in contact. Binnen én buiten jouw regio.

"Wij hebben zicht op onderwijs en onderzoek in jouw regio. Zo kunnen we je snel met de juiste partijen in contact brengen"

Ambassadeursbijeenkomst I-Partnerschap

Ambassadeursnetwerk I-Partnerschap

Bij I-Partnerschap werken we nauw samen met ambassadeurs binnen de partnerorganisaties. Deze contactpersonen dragen het belang van samenwerking met het onderwijs en andere rijksorganisaties uit. En zetten hierin – samen met ons – concrete stappen.

Wij op onze beurt, zijn voor ambassadeurs een vraagbaak voor allerlei (praktische) zaken. Bovendien organiseren we regelmatig bijeenkomsten met alle ambassadeurs, zodat we ervaringen en kennis met elkaar kunnen delen.