Rijks I-Doctoraatsprogramma

Wil je een innovatieve, onafhankelijke blik op je digitaliseringsvraag? Heb je behoefte aan structurele inbreng van innovatie, kennis en wetenschappelijk onderzoek? Wil je aan de slag met rijksbrede onderwerpen als Informatiehuishouding, Cybersecurity, Open op Orde of Werken aan Uitvoering? Het kan allemaal met een I-toptalent dat promoveert in jouw organisatie.

“Door samen te werken met I-Partnerschap kunnen we pijlsnel talentvolle onderzoekers aantrekken die nieuwe kennis genereren, oplossingen onderzoeken en ons vakgebied verder toekomstbestendig maken”. - Paul van den Akker, Innovatiemakelaar & Strategisch adviseur Open op Orde – Nationaal Archief

Samenwerken met I-Doctoraat

Wat doet het I-Doctoraatsprogramma?

I-Doctoraat verbindt het netwerk van universiteiten aan het rijksnetwerk en aan rijksorganisaties. Zo stimuleren we continue kennisdeling en -ontwikkeling binnen de overheid. 

Dit doen we door:

  • beleidsagenda’s en opgaven te vertalen naar onderzoeksopdrachten voor promovendi. Samen met opdrachtgevers.
  • deze onderzoeksopdrachten te matchen met jouw digitaliseringsvraag.
  • te helpen om onderzoek naar de belangrijkste I-thema’s structureel onderdeel te maken van je activiteiten,
  • zodat jij tot de juiste innovaties komt.

Bovendien stemmen we verschillende kennisvraagstukken op elkaar af. Zo kun je waar mogelijk samenwerken en kennis delen met andere rijksorganisaties.

Meer weten? Vind op de Q&A-pagina antwoorden op jouw vragen over het doctoraat.

“Ik zie in de praktijk dat je van onderzoekers al vanaf de eerste dag profijt hebt. De win-win is gigantisch.” 
- Hans de Vries, directeur van het Nationaal Cyber Security Center (NCSC)

Wat heeft jouw organisatie aan een promovendus?

Een promovendus helpt de nodige ICT-kennis binnen jouw organisatie te ontwikkelen.

De onderzoeker treedt voor langere tijd in dienst van het Rijk, werkt drie dagen in de praktijk en doet twee dagen onderzoek. Met een promovendus bind je dus voor langere tijd een toptalent aan je organisatie. Je verbindt je organisatie met de wetenschap en bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Zo kun je echt duurzame stappen zetten als het gaat om digitaliseringsvraagstukken.

“Je krijgt er niet alleen een getalenteerde medewerker bij, maar ook een actief kennisnetwerk! We werken nauw samen in een netwerk van overheidsorganisaties, universiteiten en hogescholen waar we actief kennis uitwisselen.”- Thomas Dohmen, directeur AI Labs van de Universiteit Utrecht -

Meer weten over het I-Doctoraatsprogramma?

Neem contact op met het I-Doctoraat! In een persoonlijk gesprek vertellen we je graag wat een promovendus kan betekenen voor jouw organisatie. Mail naar i-partnerschap@rijksoverheid.nl. I-Doctoraat is onderdeel van I-Partnerschap.