Mindful Rijk is het expertise centrum voor Mindfulness en Positieve Psychologie binnen de Rijksoverheid

Wij vergroten het reflectieve en adaptieve vermogen van Rijksmedewerkers, teams en organisaties. Hierdoor groeit aantoonbaar de veerkracht en bevlogenheid.

Mindful Rijk

Mindful Rijk

Ontdek de kracht van Mindfulness en Positieve Psychologie

Vergroot je reflectieve en adaptieve vermogen - voor jezelf, je team en je organisatie. De maatschappij verandert snel en daarmee onze opgave als Rijksoverheid. Dat vraagt om een andere manier van denken en werken met nieuwe vaardigheden en mindsets.

Goed nieuws! Er komt een extra moment bij. Voortaan ook elke maandag om 12.00 uur een Oplaadmoment.

Dit doen we

Wij zijn een expertisebureau op het gebied van mindfulness in organisaties binnen de Rijksoverheid. Wij geven mindfulness-based trainingen en workshops op organisatie, team en individueel niveau. De trainingen en workshops zijn uitermate geschikt voor de zakelijke omgeving en zijn bewezen effectief gebleken binnen professionele technologie organisaties zoals SAP en Google. Ook adviseren we op organisatie en team niveau en voeren we impactmetingen uit.

Aanbod van Mindful Rijk

Mindfulness is een meta-vaardigheid van objectief waarnemen wat er in jezelf en om je heen gebeurt. Het is een vaardigheid die je al hebt, gebruikt en verder kunt ontwikkelen en leren toepassen. 

Wij bieden verschillende mindfulnessgebaseerde trainingen aan Rijksorganisaties. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Stuur ons een bericht via mindfulrijk@rijksoverheid.nl

Uitgelicht

Uitgelicht

Scherpere focus

Mindfulness betekent letterlijk ‘opmerkzaamheid’ en is een praktische vorm van aandachttraining. Zodat jij je beter kunt concentreren op je werk.

Haal meer uit jezelf

Mindfulness helpt je om meer uit jezelf te halen en optimaal gebruik te maken van je brein.

Patronen bekijken

Minder op de automatische piloot draaien en meer van het leven genieten. Hiervoor moet je bereid zijn om naar je eigen patronen te kijken.

Wendbaarheid

Verbeter je wendbaarheid zodat je beter kunt omgaan met verandering en complexiteit. Door het ontwikkelen van mentale veerkracht sta je flexibeler in het leven.

Samenwerken

Door het beoefenen van mindfulness ontwikkel je Emotionele Intelligentie. Hierdoor kun je beter samenwerken. Bovendien zijn mensen met een hoog EI over het algemeen succesvoller.

Positiviteit

Positief denken is een vaardigheid en deze kun je trainen. Positieve mensen zijn gezonder, gelukkiger en leveren betere prestaties.

Nieuws

Meer nieuws