Over ons

Geïnspireerd door het Strategisch Personeelsbeleid Rijk 2025 is Mindful Rijk in 2018 opgericht. We zagen dat mindfulness en positieve psychologie een aantoonbare bijdrage kunnen leveren aan een meer inclusieve, wendbare, veerkrachtige en bevlogen Rijksoverheid. Door dit binnen het Rijk te organiseren kunnen we beter aansluiten bij de veranderde behoeftes van Rijksmedewerkers en organisaties.

Inmiddels is Mindful Rijk het expertisecentrum voor positieve psychologie binnen de Rijksoverheid. We richten ons op de menselijke kant en het gedragscomponent van strategische veranderopgaves. Door het reflectieve en adaptieve vermogen van Rijksmedewerkers, teams en organisaties te vergroten, groeit de veerkracht en bevlogenheid. Hierdoor zijn zij beter opgewassen tegen de uitdagingen die op hen afkomen. Lees hier meer over onze visie.

Mindful Rijk helpt steeds meer Rijksorganisaties in het realiseren van hun veranderopgaves. Dat doen we aan de hand van organisatieadvies, maatwerk en co-creatie, onderzoek en een veelzijdig trainingsaanbod.

Sinds januari 2023 valt Mindful Rijk onder de Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (ODI).

Missieplaat van Mindful Rijk met de verschillende thema's, opgavegericht samenwerken, transitievaardigheden en missie.

Team Mindful Rijk

Inge Witkamp

Founder van Mindful Rijk
Lees meer over Inge Witkamp

Michelle Verheij

Projectleider en trainer
Lees meer over Michelle Verheij

Dennis Bruggink

Adviseur Bedrijfsvoering

Lees meer over Dennis Bruggink

Werken met ons

Mindful Rijk werkt veel met trainers van binnen het Rijk. Rijkscollega’s die zijn opgeleid en ervaring hebben in het trainersvak. Ben jij trainer en werk je als rijksambtenaar en lijkt het je leuk om voor ons aan de slag te gaan als trainer? Stuur dan een e-mail naar mindfulrijk@rijksoverheid.nl.