Het Oplaadpunt

Als ambtenaar wordt er veel van je verwacht: je werkt in een complexe omgeving, je moet kunnen netwerken en meedoen met de laatste technologische ontwikkelingen. Je bent inhoudelijk en proces deskundig. En je bent integer, verbindend en responsief. Het is dan ook niet zo vreemd als je geregeld een vol hoofd ervaart, het overzicht je ontbreekt of dat jouw bevlogenheid onder druk staat.

Kickstart je werkdag met de kracht van mindfulness en positieve psychologie

Het oplaadpunt biedt je wekelijks enkele vaste momenten om samen met rijkscollega’s de meta vaardigheden die jou kunnen helpen groeien verder te ontwikkelen. Door Mindfulness en Positieve Psychologie te beoefenen vergroot je jouw reflectief vermogen en investeer je in jouw persoonlijke hulpbronnen. Dit zorgt voor meer werkplezier, effectiever samenwerken en beter kunnen omgaan met complexiteit.

Meedoen is simpel: klik op het aangegeven tijdstip op de bijbehorende link.

Niet in vakanties en op feestdagen - verderop technische vraag & antwoord en alternatieve mindfulness meditatie opnames voor wanneer de techniek het laat afweten.

Als wordt gevraagd om wachtwoord en/of vergadernummer, voer de volgende gegevens in:

Wachtwoord: Qc6hfvJPD47

Vergadernummer: 2742 175 1954

Technische vragen en antwoorden

V: Ik heb geen webex geïnstalleerd, hoe kan ik meedoen?

A: Je kunt na het klikken op de link het venster ‘open webex’ sluiten, dan zie je op de browserpagina de link ‘openen vanuit de browser’. Via die link opent de webex in je browser. Het kan zijn dat je dan eerst toestemming moet geven voor gebruik van je camera en je naam en emailadres moet invullen. Deze gegevens worden niet opgeslagen. Na het doorlopen van deze stappen kom je als het goed is in de webexomgeving. 

V: Ik krijg webex niet aan de praat op mijn apparaat, ook niet in de browser, wat nu?

A: Probeer het eventueel op een ander apparaat bijvoorbeeld vanaf een tablet, telefoon of andere computer. 

V: Ik krijg webex niet aan de praat, ook niet op een ander apparaat, wat nu? 

A: Stuur een bericht naar mindfulrijk@rijksoverheid met daarin het door jou gebruikte apparaat, en de stappen die je hebt doorlopen om in de webexomgeving te komen. Wij proberen een antwoord te geven op je vraag. In de tussentijd bieden we je graag aan één van onze mindfulness oefeningen te volgen via Insight Timer: https://insighttimer.com/mindfulrijk 

Sandra Gant en Bart Hansma