Maak kennis met Roy van Sichem van Mindful Rijk

“Als projectleider bij Mindful Rijk ben ik verantwoordelijk voor de Mindfulness based interventies, zoals Mindful werken, Bewust Luisteren en Bewust ambtelijk vakmanschap.”

Bewustzijn

“Elke verandering begint met reflectie en bewustzijn. Dat maakt het ook zo waardevol om hier binnen de Rijksoverheid mee aan de slag te gaan. Verandering is niet altijd gemakkelijk. Het kan weerstand oproepen waardoor je minder open staat voor de dingen om je heen. Door medewerkers uit te rusten met de juiste vaardigheden, zijn ze beter in staat om de uitdagingen van deze tijd het hoofd te bieden.”

Roy van Sichem

Trainen

“Net zoals je je lichaam kunt trainen in de sportschool, kun je je bewustzijn trainen met mindfulness. Dagelijks hebben we veel gedachten die ons afleiden en laten afdwalen. Door regelmatig mindfulness te beoefenen, kun je dit versterken en verbeteren. Sommige mensen zien mindfulness nog steeds als iets zweverigs, maar ik beschouw het als heel concreet en praktisch. Er is veel wetenschappelijk bewijs dat mindfulness het brein en het stressniveau positief beïnvloedt. Bovendien is het een goede manier om gedragspatronen te herkennen bij jezelf en bij anderen. Dat helpt je om beter te reageren op situaties en geeft meer grip op je gedachten en emoties.”

Kans

“Drie jaar geleden heb ik me aangemeld bij Mindful Rijk om het Oplaadpunt te geven. Voor mij was dat een mooie binnenkomer bij Mindful Rijk. Toen onlangs de rol van projectleider vacant was, heb ik de kans met beide handen aangegrepen en gesolliciteerd. Hier kan ik mijn passie voor mindfulness en mijn ervaring als business analist perfect met elkaar combineren. In deze functie heb ik het gevoel dat ik helemaal op mijn plek zit.”

Inner Development Goal

“Mijn favoriete dimensie binnen de Inner Development Goals is 'zijn', omdat dit de kern vormt van bewustwording. Door simpelweg te zijn, word je je bewust van je eigen gedrag en kun je vanuit daar dingen veranderen of anders doen.”

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

“Ik skate graag en houd van wandelen in de bossen. Daarnaast heb ik een passie voor muziek en dansen en ik houd van fitness, wat voor mij fijne uitlaatkleppen zijn.”

Wat is jouw grootste les?

“In weerstand zit groei. Als je je ergens aan ergert of getriggerd wordt, zet dan geen muur op maar blijf nieuwsgierig. Bewustwording is de sleutel tot verandering.”