Rijks I-Traineeship

Het Rijks I-Traineeship is voor net of bijna afgestudeerde hbo'ers en wo'ers dé start van een carrière bij de Rijksoverheid. In 2 jaar tijd ontwikkel jij je tot professional op het gebied van ICT, Data of Cyber door mee te werken aan actuele I-vraagstukken bij verschillende rijksorganisaties. Met jouw kennis en innovatieve inzichten draag je bij aan de toekomst van Nederland.

In 2 jaar tijd voer je 3 opdrachten uit van 8 maanden bij verschillende rijksorganisaties. Hier werk je mee aan actuele vraagstukken met maatschappelijke impact, leer je ‘on the job’, bouw je een breed netwerk op en maak je kennis met werken bij de Rijksoverheid. Daarnaast krijg je vanuit het traineeship verschillende vakgerichte opleidingsdagen aangeboden waarmee je jouw skills en kennis op het gebied van ICT, Data of Cyber uitbreidt. De kennis die je al hebt of opdoet pas je direct toe tijdens je opdracht. Met behulp van een ontwikkeltraject werk je aan je eigen ontwikkeling en ga je aan de slag met vragen als: wie ben ik, waar ben ik goed in en wat wil ik bereiken? Zowel in je professionele als persoonlijke ontwikkeling ga je vooruit.

Opdrachten binnen de hele Rijksoverheid

Als Rijks I-trainee doe je veel ervaring op bij verschillende rijksorganisaties en in uiteenlopende rollen. Je krijgt de mogelijkheid om opdrachten uit te voeren binnen de gehele Rijksoverheid. Deze zijn divers en kunnen onder andere beleidsmatig, procesmatig, projectmatig, technisch of uitvoerend van aard zijn. Vóór de start van jouw traineeship word je door het team van het Rijks I-Traineeship aan je eerste opdracht gematcht. De tweede en derde opdracht kies of zoek je zelf. Zo krijg je de kans om bij diverse organisaties de sfeer te proeven, kennis te maken met de diversiteit aan werkzaamheden die de Rijksoverheid biedt en veel kennis, kunde en ervaringen op te doen.

Het Rijks I-Traineeship is bedoeld voor pas afgestudeerden met een achtergrond in of affiniteit met ICT, Data of Cyber. Afhankelijk van jouw interesses, kennis en vaardigheden kom je terecht in één van de 3 tracks binnen het Rijks I-Traineeship: ICT, Data of Cyber.

Blijf op de hoogte

Op onze Instagram en LinkedIn delen we regelmatig nieuws vanuit het Rijks I-Traineeship. Bovendien neemt één week per maand een Rijks I-trainee de Instagram van het Rijks I-Traineeship over. Benieuwd wie onze huidige trainees zijn, wat zij in een werkweek doen en bij welke rijksorganisaties zij hun opdrachten uitvoeren? Volg ons dan op Instagram!

Wil jij op de hoogte blijven van nieuws en de events die we organiseren? Meld je dan hier aan voor updates van het Rijks I-Traineeship.