Over ons

Als team staan wij met plezier iedere dag klaar voor toekomstige I-trainees, huidige I-trainees en onze opdrachtgevers.

Wij begeleiden alle I-trainees tijdens het tweejarige leer- en ontwikkeltraject, ondersteunen onze opdrachtgevers en enthousiasmeren startend I-talent om aan de slag te gaan als I-trainee bij de Rijksoverheid.

Achtergrondinformatie

Het Rijks I-Traineeship is een service die uitgevoerd wordt door Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (Rijksorganisatie ODI) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vóór 1 januari 2023 werd het traineeship uitgevoerd door Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR). Sinds september 2018 is door UBR toegewerkt naar meer samenhang tussen de bestaande Rijks I-Traineeprogramma’s tot één Rijks I-Traineeship. Een meer flexibel en wendbaar Rijks I-Traineeship is als gevolg gebouwd met de tracks ICT, Data en Cyber. Het uitgangspunt bij de bundeling tot één Rijks I-Traineeship is om startend I-talent centraal te werven, selecteren, opleiden en enthousiasmeren voor de gehele Rijksoverheid. Daarnaast worden kennis, kunde, innovatie en capaciteit op actuele vraagstukken, trends en toekomstverwachtingen samengebracht.

Het Rijks I-Traineeship kan door deze bundeling sneller en flexibeler inspelen op de diverse ontwikkelingen op I-gebied en investeren in I-kennis, I-innovatie en I-sourcing binnen het Rijk. Op deze wijze wordt een bijdrage geleverd aan het versterken en het toekomstbestending maken en houden van de Rijksoverheid op I-gebied.

INTRA: de vertegenwoordiging van I-trainees

INTRA is de vertegenwoordiging van de trainees van het Rijks I-Traineeship. Het is de spreekbuis van de Rijks I-trainees, schakelt met verschillende partijen die betrokken zijn bij het Rijks I-Traineeship en organiseert activiteiten om de verbinding tussen de trainees te versterken. INTRA is er voor én door de Rijks I-trainees.

Neem contact op met INTRA

Je kan INTRA bereiken door persoonlijk contact op te nemen met één van de leden of door een mailtje te sturen naar intra@rijksoverheid.nl. Als jij als I-trainee deel wilt uitmaken van één van de commissies of misschien wel een nieuwe wilt oprichten, mail INTRA gerust.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het Rijks I-Traineeship en volg ons op de socials of neem contact met ons op.

LinkedIn 

Instagram 

Neem contact op