Over ons

Als team staan wij met plezier iedere dag klaar voor toekomstige I-trainees, huidige I-trainees en onze opdrachtgevers.

Wij begeleiden onze I-trainees tijdens het tweejarige leer- en ontwikkeltraject, ondersteunen onze opdrachtgevers en enthousiasmeren startend I-talent om aan de slag te gaan als I-trainee bij de Rijksoverheid.

Achtergrond

De technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat onze omgeving in een hoog tempo verandert. Bovendien worden ICT en informatievoorziening een steeds groter en belangrijker onderdeel van de dienstverlening en beleid van de Rijksoverheid. Om te zorgen dat wij als Rijksoverheid vandaag en in de toekomst de juiste mix van professionals, kennis en skills in huis hebben voor een slim, servicegericht en veilig Nederland heeft de Rijksoverheid het Rijks I-Traineeship opgezet.

Het Rijks I-Traineeship is een service die uitgevoerd wordt door Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (Rijksorganisatie ODI) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Vóór 1 januari 2023 werd het traineeship uitgevoerd door Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR). Sinds september 2018 is door UBR toegewerkt naar meer samenhang tussen de bestaande Rijks I-Traineeprogramma’s tot één Rijks I-Traineeship. Een meer flexibel en wendbaar Rijks I-Traineeship is als gevolg gebouwd met de tracks ICT, Data en Cyber. Het uitgangspunt bij de bundeling tot één Rijks I-Traineeship is om startend I-talent centraal te werven, selecteren, opleiden en enthousiasmeren voor de gehele Rijksoverheid. Daarnaast worden kennis, kunde, innovatie en capaciteit op actuele vraagstukken, trends en toekomstverwachtingen samengebracht.

Het Rijks I-Traineeship kan door deze bundeling sneller en flexibeler inspelen op de diverse ontwikkelingen op I-gebied en investeren in I-kennis, I-innovatie en I-sourcing binnen het Rijk. Op deze wijze wordt een bijdrage geleverd aan het versterken en het toekomstbestending maken en houden van de Rijksoverheid op I-gebied.

Contact

Heb je vragen over het Rijks I-Traineeship? Neem dan gemakkelijk contact met ons op via onderstaand contactformulier. Wij laten zo snel mogelijk van ons horen! Op onze contactpagina vind je bovendien alle contactgegevens.

Contact opnemen met het Rijks I-Traineeship

Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw gegevens om uw vraag te beantwoorden, waarna ze vernietigd worden. Uw informatie wordt niet met derden gedeeld.

Akkoordverklaring(verplicht)