Opdrachtgever worden

Als opdrachtgever van het Rijks I-Traineeship krijg je de kans om te werken met ambitieuze young professionals. Rijks I-trainees werken in periodes van 8 maanden mee aan een door de opdrachtgever aangedragen ICT-, data- of cybervraagstuk. Hiermee investeren we in het aantrekken van waardevol en noodzakelijk I-talent. Voor nu en in de toekomst. Maar liefst 85% van de I-trainees blijft na het Rijks I-Traineeship bij de Rijksoverheid in dienst.

Werken met nieuw I-talent

De I-trainees maken met hun nieuwe inzichten, innovatieve ideeën en verse kennis het verschil en helpen jouw rijksorganisatie bij het verwezenlijken van I-ambities. Gedurende twee jaar, voor periodes van 8 maanden, helpen zij jouw rijksorganisatie op weg bij belangrijke ICT-, data- of cyberuitdagingen. Ieder jaar start in september een nieuwe lichting trainees. Per lichting zijn de drie perioden als volgt: september t/m april, mei t/m december en januari t/m augustus.

Samen aan de slag met een I-trainee

Een I-trainee is een meerwaarde voor elk team en elke organisatie. De I-trainees van het Rijks I-Traineeship zijn hbo- of wo-afgestudeerd in de richting van ICT, Data of Cyber of hebben aantoonbare affiniteit met deze vakgebieden. Ze hebben een uitgebreide selectieprocedure gehad en zijn zeer geschikte en kundige nieuwe collega’s voor de Rijksoverheid. Gedurende 8 maanden duiken ze in de inhoud bij hun opdrachtgever, werken ze mee, leren ze veel en brengen ze de nieuwste kennis en heel wat inzichten, skills en plezier met zich mee.

Heb jij binnen jouw rijksorganisatie een vraagstuk liggen op het gebied van informatiebeveiliging of privacy? Liggen er binnen jouw organisatie kansen om met data aan de slag te gaan, maar is er nog geen manier gevonden om deze slim te analyseren en inzichtelijk te maken? Of kun jij binnen jouw rijksorganisatie nieuwe inzichten gebruiken op het gebied van innovatie, digitalisering of ICT-beleid? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat kun je verwachten?

Het Rijks I-Traineeship neemt voor zowel de rijksorganisaties als voor de toekomstige en huidige trainees een aantal zaken uit handen. Denk hierbij aan:

  • De werving en selectie van Rijks I-trainees.
  • Het vormgeven en verzorgen van het tweejarig leer- en ontwikkeltraject, met onder andere begeleiding vanuit het team Rijks I-Traineeship, de Leer en Ontwikkel Campus en InterCoach.
  • Het aanstellen van een ervaren collega van de Rijksoverheid als mentor en een trainee uit een eerdere lichting als buddy.
  • De personeelsverantwoordelijkheid van de I-trainees.
  • De werving en intake van trainee-opdrachten binnen de Rijksoverheid en de matching van I-trainees op een passende opdracht en organisatie.

Waar moet je rekening mee houden?

Een trainee heeft ontzettend veel te brengen. Als Rijks I-Traineeship hechten wij er waarde aan dat onze I-trainees terecht komen in werkomgeving waarin leerbehoefte van de I-trainee en de kennisbehoefte van de organisatie samenkomen. Zo blijft het traineeship uitdagend voor onze I-trainees en zijn rijksorganisaties geholpen met verfrissende inzichten en verrassende oplossingen. Wij hanteren dan ook de volgende voorwaarden:

  • De trainee-opdracht moet een duidelijke I-component hebben en uitdagend genoeg zijn voor onze I-trainees;
  • De trainee voert een opdracht uit voor de lengte van 8 maanden;
  • Per I-trainee wordt een maandelijkse detacheringsvergoeding betaald;
  • De opdrachtgever is inhoudelijk aanspreekpunt voor de Rijks I-trainee en biedt goede (vakinhoudelijke) begeleiding.

Tevreden opdrachtgevers

Benieuwd wat onze huidige opdrachtgevers van het Rijks I-Traineeship vinden? Lees in dit artikel wat het Rijks I-Traineeship heeft gebracht voor twee van onze opdrachtgevers en bekijk onderstaande video!

Chantal: Hoi, mijn naam is Chantal Brakus en ik ben programmamanager Data bij de ministeries EZK en L en V. En daar werk ik samen met mijn collega…

Annemijn: Annemijn van Gorp. Ik coördineer binnen ons dataprogramma onze activiteiten op het gebied van leren en experimenteren met data. Wij gaan steeds vaker aan de slag met Datatrainees en dat vinden wij heel erg leuk.

Chantal: Wij zijn erg enthousiast over hun ondernemende houding, de dynamiek in het team en ze kunnen ontzettend hard werken aan mooie resultaten.

Annemijn: En ze brengen vooral een frisse blik, veel vernieuwing en creativiteit in dat waarmee we bezig zijn. En dat hebben we juist hard nodig in dit programma, waar we veel met vernieuwing bezig zijn.

Chantal: Dus wat ons betreft, zeker een aanrader!

Annemijn: Ja!

Contact

Wil jij nieuw talent binnenhalen in jouw organisatie en opdrachtgever worden voor het Rijks I-Traineeship? Dan horen wij graag van je! Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op met het accountteam van het Rijks I-Traineeship en stuur een e-mail naar rijksitraineeshipopdrachten@rijksoverheid.nl

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van het Rijks I-Traineeship en volg ons op de socials of neem contact met ons op.

LinkedIn 

Instagram 

Neem contact op