Over Rijksorganisatie ODI

Rijksorganisatie ODI is een verzameling van merken en programma’s. Samen vormen we dé partner in kennis en realisatiekracht. Onze krachtige denkers en doeners helpen jouw (rijks)overheidsorganisatie op het gebied van organisatieontwikkeling, digitalisering en innovatie. 

Samen werken aan de overheid van morgen

Samen met (rijks)overheden, bedrijfsleven en onderwijs bouwen we aan een goed werkende, digitale overheid. Die klaar is voor de toekomst. Dit doen we door te werken aan maatschappelijke vraagstukken, teams en organisaties te versterken en door digitalisering en innovatie te bevorderen. 

Strategisch partner

Het Rijk staat de komende tijd voor een aantal strategische digitaliseringsopgaves. Deze zijn vertaald naar beleidsagenda’s en landelijke programma’s als I-Strategie Rijk 2021-2025, Open Overheid en Werk aan Uitvoering (WaU). Graag denken we op strategisch niveau mee over wat dit voor jouw organisatie betekent. Wij houden van rust brengen in ‘gedoe’ en gaan door waar anderen stoppen. Vervolgens helpen we jou met de juiste kennis, kunde en tools om jouw (innovatie)doelen te halen. 

Multidisciplinaire teams

Om vraagstukken goed te kunnen aanvliegen, hebben we veel verschillende expertises in huis. Zo kunnen we een team samenstellen dat jouw vraagstuk vanuit meerdere kanten bekijkt en aanpakt. Dit doen we altijd met de frisse blik van een buitenstaander. Waardoor we vaak tot verrassende voorstellen en oplossingen komen. Tegelijk zijn we wel jouw rijkscollega; we delen dezelfde ambities en doelen. En we kennen de organisatie, plus partijen in het onderwijs en bedrijfsleven. HIerdoor is het voor ons makkelijk om mensen en kennis te verbinden en te delen. 

Kennis delen

Regelmatig organiseren we - al dan niet samen met strategische partners - kennissessies over actuele thema's. Zo zorgen we ervoor dat ook andere organisaties en partijen nieuwe kennis kunnen opdoen. Ook kunnen we jou helpen om kennis te delen, en leren en ontwikkelen een vast onderdeel te maken van jouw organisatie. Met advies en ondersteuning, en met praktische tools.