Werken bij Rijksorganisatie ODI

Samen maken we de overheid sterker,

om het verschil te maken voor Nederland

Van I-stagiair of promovendi & I-trainee, tot Data engineer, AI-ethiek Consultant, Data Science consultant, Verandermanager, IT Projectmanager, Programmamanager, Coach en verder.

Jij wilt dat jouw werk bijdraagt aan de maatschappij. Je wilt ertoe doen. Je wilt uitdaging en afwisseling. Je barst van ambitie. Laten wij dat nu ook hebben. Rijksorganisatie ODI wil samen met jou het verschil maken voor Nederland. Door experts op het gebied van Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie in huis te halen.  Rijksorganisatie ODI zorgt voor verbinding én de expertise die nodig is binnen de overheid om samen de meest complexe maatschappelijke vraagstukken aan te kunnen. Zo bouwen wij aan een sterke toekomst voor Nederland. Bouw jij met ons mee?

Al onze vacatures vind je op de website Werken voor Nederland.

Wie zijn we?

De Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (ODI) is een nieuw agentschap onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. We zijn dé interim- en adviesclub van en voor de Rijksoverheid. Vanuit verschillende merken bieden we een tijdelijke versterking op het gebied van organisatie-, digitaliserings- en innovatievraagstukken. We zijn trots op de merken die samenkomen in Rijksorganisatie ODI: Rijksconsultants, InterCoach, Gateway Review, Delta Review, I-Interim Rijk, Rijks I-Traineeship, Rijks ICT Gilde, I-vakmanschap, I-partnerschap, Innoveren met Impact, Leer & Ontwikkel Campus, Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid en MindfulRijk.

Werken bij Rijksorganisatie ODI betekent dat je voor een merk werkzaam bent en tegelijkertijd allemaal onderdeel bent van een groter geheel. Onze 750 collega’s werken samen met onze opdrachtgevers aan complexe maatschappelijke opgaven die grote impact hebben op de Nederlandse samenleving. Hoe de organisatie precies in elkaar zit, zie je in ons organisatieoverzicht:

Organorgram Rijksorganisatie ODI. Bovenste kolom: Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie, directeur Richard Vielvoije, 750 werknemers. Eerste kolom vanaf links: Organisatie, waarnemend directeur Jacqueline Hendrikx, Delta Review, Gateway Review, InterCoach, Rijksconsultants, 140 werknemers. Kolom direct onder Organisatie: Gateway Community, Delta Community, Coachnetwerk, 850 werknemers. Tweede kolom van links: Digitalisering, waarnemend directreur Nizanne Kruithof, I-Interim Rijk, MDT IHH, 260 werknemers. Derde kolom van links: Innovatie, waarnemend directeur Marcel Staring, I-Partnerschap, I-Vakmanschap, Innoveren met impact, Mindful Rijk, Rijks I-Traineeship, Rijks ICT Gilde, 295 werknemers. Vierde kolom van links: Strategie, Talent en Bedrijfsvoering, waarnemend directeur René van Delft, Leer- en ontwikkelcampus, RADIO (sinds 1 januari 2023), Centrale functionaliteiten (o.a. Finaniën, Recruitment, Contractmanagement), 55 werknemers.

Voor meer informatie over werken bij de verschillende merken ga je naar de homepage van Rijksorganisatie ODI en klik je op het betreffende merk of onderdeel.

Werken bij Rijksorganisatie ODI betekent…

…in een breed politiek landschap dagelijks omgaan met boeiende vraagstukken die vaak uitdagend zijn maar altijd interessant.

…direct maatschappelijke impact in het dagelijkse leven van mensen en bedrijven door onze inzet op gebieden zoals energietransitie, migratie en corona.

…deelnemen aan multidisciplinaire teams, waarbij diverse expertisegebieden samenkomen om integrale oplossingen op maat te bieden voor complexe overheidsopgaven.

innovatie centraal zetten: we experimenteren, delen kennis en tools met collega's en partners, en leren van zowel successen als zaken die wat minder tot het gewenst resultaat hebben geleid om een toekomstbestendige overheid te bevorderen.

bij en vóór de overheid werken. Als partners en collega's van onze opdrachtgevers, begrijpen we de dynamiek van binnenuit. Met integriteit draag je bij aan een beter Nederland. Met het hart van een rijkscollega en de blik van de buitenstaander.

Vacatures

Al onze openstaande vacatures vind je op de website Werken voor Nederland

Linkedin

Volg ons op LinkedIn voor de laatste updates: Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie: bijdragen | LinkedIn