Academie brengt i-vakgebied verder

De Informatie Academie is gestart! Op 14 december tekenden veertien partijen - waaronder I-Partnerschap - voor samenwerking in deze netwerkorganisatie. De academie moet een fysiek en virtueel kennisplatform worden dat overheid, onderwijs en onderzoek samenbrengt en  maatschappelijke informatievraagstukken oplost.

Regeringscommissaris informatiehuishouding Arre Zuurmond ziet de Informatie Academie als een openbare ontmoetingsplek waar denken, doen en leren samenkomen op het gebied van informatiehuishouding. Het is een noodzakelijke stap om als overheid responsief te kunnen werken, vindt hij; naast burgers en bedrijven staan, in plaats van tegenover hen.

Voor I-Partnerschap is deelname aan de Informatie Academie een logische uitbreiding van de werkzaamheden. Marc-Jan Kraaijenzank en Sander Verhoeckx: ‘We willen de opgebouwde kennisnetwerken tussen Rijk en onderwijs graag uitbreiden, samen nieuwe vakkennis ontwikkelen en daarmee zowel de vaardigheid van ambtenaren vergroten als die van aankomende informatieprofessionals.’

Ook een actieve bijdrage leveren aan de Informatie Academie?
Lees meer op de website van regeringscommissaris informatiehuishouding.