Het eerste jaar van Innoveren met Impact

Ken je ons al? Wij zijn een team van bevlogen innovatieprofessionals en voeren het thema Innoveren met Impact uit. We ondersteunen rijksoverheidsorganisaties bij complexe innovatievraagstukken. In 2022 hebben we hier de eerste stappen in gezet.

Aan de slag met innovatie

In februari 2022 is Rijksorganisatie ODI gestart met het thema Innoveren met Impact na uitfasering van het programma Project Innovatiemanagement (PIM). Innoveren met Impact:

  • is het team waar je terecht kunt met vragen over innoveren in overheidscontext;
  • biedt een opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals gericht op directeuren, senior managers en adviseurs binnen de overheid;
  • ondersteunt rijksprofessionals in het ontwerpen, managen en opschalen van innovatieprojecten;
  • put uit een sterk netwerk van innovatie-experts binnen de Rijksoverheid en koppelt ze aan innovatievraagstukken;
  • geeft rijksprofessionals die met een vooruitstrevende, vernieuwende blik naar de overheid kijken een podium om hun verhaal te delen.

Hoogtepunten 2022

Met een klein team en flexibele schil van innovators wordt er hard gewerkt aan de dienstverlening zodat we rijksprofessionals en -organisaties kunnen helpen innoveren met impact. Kennis delen, impact maken en samenwerken vinden wij belangrijk. Het afgelopen jaar hebben wij op deze onderwerpen de volgende mijlpalen behaald:

  • Project Innovatie Management (PIM) ging op in het nieuwe thema Innoveren met Impact:
    Een kleiner maar toegewijd team. Zo kunnen wij je makkelijker en sneller helpen met al jouw vragen over innovatie.
  • De opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals en Verenigde Innovatiemanagement Professionals community zijn opgericht en geprofessionaliseerd:
    Wil jij leren innoveren met impact? Volg dan nu de opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals. Je kan je nog inschrijven voor jaargang 2023. Als deelnemer van de opleiding wordt je automatisch lid van de (VIPs)-community. Hier kun je kennis en ervaringen uitwisselen met innovatiecollega’s van diverse disciplines uit verschillende rijksorganisaties.
  • De communicatiestrategie, website en sociale media zijn up-and-running:
    Volg hier het laatste nieuws over Innoveren met Impact, bekijk interessante verhalen, documenten en video’s.
  • De innovatiemanagement-tweedaagse tijdens INNOvember is, live èn online, goed bezocht:
    Zo hebben wij kunnen leren van spreker, auteur en inspirator Menno Lanting. Bekijk de video voor een impressie van de tweedaagse.
  • Er staan toonaangevende innovators op ons online Innovatiepodium:
    Laat je inspireren door je collega’s op het gebied van innovatie. Elke maand wordt er een nieuw verhaal gepubliceerd.
  • We werken samen aan een Innovatie Ecosysteem
    De eerste vier bijeenkomsten met RIC, DIGIcampus, RADIO en I-partnerschap hebben plaatsgevonden. Zo zetten we kracht bij innovatie binnen het Rijk.
  • Begonnen met innovatieconsultancy opdrachten:
    Afgelopen jaar hebben twee innovatieconsultants van Innoveren met Impact vitale innovatieprojecten binnen de overheid uitgevoerd. Hierbij leveren we directe impact bij onze opdrachtgevers.  
     

[Bekijk onze hoogtepunten in één overzicht]
 

Meer weten of vragen?

Wil je meer weten over onze diensten ga naar de website van Innoveren met Impact of volg Rijksorganisatie ODI op LinkedIn. Heb je vragen? Stuur een mail naar innoverenmetimpact@rijksoverheid.nl. Wij helpen je graag verder.