Wees klaar voor de toekomst: doe de opleiding Innovatiemanagement

Technische ontwikkelingen veranderen onze samenleving in rap tempo. Dat maakt innoveren voor overheidsorganisaties enorm belangrijk. Maar hoe pak je een innovatieproject effectief aan? Hoe til je het naar een hoger niveau, zorg je dat het binnen je organisatie landt en iets oplevert? Dat leer je in de unieke opleiding Innovatiemanagement voor Overheidsprofessionals.

Tijdens de opleiding leer je in negen modules de fijne kneepjes van innovatiemanagement binnen de Rijksoverheid. Zo doe je de kennis en kunde op om de innovatie-activiteiten van jouw organisatie en medewerkers te verbeteren. Aan de hand van je eigen praktijkvraag leer je hoe je:

  •  Innovaties binnen overheidsorganisaties efficiënt en effectief begeleidt.
  • Groei- en ontwikkelingskansen identificeert.
  • Ideeën omzet in succesvolle producten of diensten.
  • Een innovatiecultuur creëren waarin innovatie gedijt en innovaties kunnen landen.

Rijksleermeesters

Tijdens de opleiding delen diverse innovators van binnen en buiten de Rijksoverheid hun visie en vertellen ze vanuit hun ervaringen over de belangrijkste principes en inzichten. De moderatoren zijn onder anderen:

  • Drs. Diederik van Leeuwen – opleidingscoördinator en programmadirecteur bij I-Interim Rijk
  • Drs. Gert Staal – innovatiemanagement-expert en coach van de Nyenrode Business University en directeur/ bestuurder van de Total Innovation Foundation.
  • Mikis de Winter - innovator bij Rijksconsultants
  • Marjolein Boonstra - strategisch consultant Data en AI bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Dit ga je doen

Aan de hand van de vijf thema’s uit de Innovatie Maturity Scan (leiderschap, cultuur, sociaal, uitvoering en sturing) verdiep je je in het vakgebied innovatiemanagement. Peer-to-peer learning is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Met je medestudenten leer je van problemen en vragen uit de dagelijkse praktijk en de nieuwe kennis en vaardigheden toepassen op je eigen vraagstuk. Tijdens het leertraject verken en verdiep je je vraagstuk met hulp van je studiegenoten, de moderatoren en gastsprekers. Aan het einde van de opleiding presenteer je je bevindingen, alleen of in groepsverband, aan je docenten en medestudenten.

Dit levert het op

Als je de opleiding succesvol afrondt ben je een internationaal geaccrediteerd Innovation Management System Government Professional (C-IMS GOV Pro) ofwel: innovatiemanagementprofessional. Dat betekent dat je de juiste papieren hebt om zelfstandig Innovatie Maturity Scans af te nemen bij (Rijks)organisaties.

Voor behoud van het certificaat dien je wel twee keer per jaar deel te nemen aan de opfrisbijeenkomsten van Innoveren met Impact. Daarnaast word je automatisch lid van ons rijksbrede netwerk van innovatiemanagementprofessionals. Zó blijf je geïnspireerd om te innoveren.

Meer info & aanmelden

Wil je meer weten over de opleiding of Innoveren met Impact. Wil je je direct aanmelden voor de opleiding? Schrijf je dan voor 1 oktober in via de website van Innoveren met Impact. De eerstvolgende lichting start op 8 november. Wil je eerst meer informatie? Ga dan naar onze website.

Maatwerk is mogelijk

Voor groepen vanaf vijf deelnemers biedt Innoveren met Impact leertrajecten op maat. Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Lees er meer over op maatwerk trainingen.