Rijks I-Doctoraat is genomineerd voor een Gouden Zandloper 2024

Het Rijks I-Doctoraatsprogramma van I-Partnerschap is genomineerd voor de Gouden Zandloper Award 2024 in de categorie ‘Academic Achievement’. De Academic Achievement Award is er voor bijzondere prestaties in het juridisch onderwijs of onderzoek. Genomineerden zijn een vernieuwend of impactvol onderzoeksproject, nieuwe en innovatieve vormen van onderwijs of een initiatief dat traditionele grenzen tussen disciplines doorbreekt.

Voorbeelden van juridische promotieonderzoeken

Het Rijks I-Doctoraat is genomineerd vanwege de juridische duale promotietrajecten bij de Rijksoverheid. Een paar voorbeelden van juridische promotieonderzoeken van duale promovendi zijn:

  • Duale promovenda Juliette Ermers doet onderzoek naar de vraag hoe het parlement grip kan krijgen op de algoritmische uitvoering bij Eerste Kamer der Staten-Generaal
  • Duale promovendus Arthur D. van Geenen, LLM AFG doet onderzoek naar de uitdagingen van digitale (Europese) identiteitsfraude bij Logius
  • Duale promovendus Francois Essers doet onderzoek naar de rapportageverplichtingen tussen fiscale autoriteiten en de belastingplichtige op het gebied van btw bij de Belastingdienst

Benieuwd naar meer onderzoeken van duale promovendi bekijk dan de praktijkvoorbeelden van I-Doctoraat.

Het team van I-Partnerschap is trots op de nominatie

En trots dat onze missie om het netwerk van universiteiten aan het rijksnetwerk en aan rijksorganisaties te verbinden middels duale promotietrajecten wordt gezien.

Binnenkort verschijnt er een interview met het I-Doctoraat team in het magazine Advocatie (Sdu). Rijks I-Doctoraat is één van de drie genomineerden en op donderdag 12 september worden de winnaars gehuldigd in KIT Amsterdam: dit zijn de genomineerden voor de Gouden Zandlopers 2024 - Advocatie.

Bedankt

Met dank aan de duale promovendi: René Grasmeijer, Rens Kievit, Juliette Ermers, Hemin Hawezy, Francois Essers, Arthur D. van Geenen, LLM AFG, Friso van Dijk, Bart Pieters, Jasper Kars en de toekomstige duale promovendi. Het I-Doctoraat team: Mike Spieker (ENFP), Kees Teszelszky, PhD Sanela Hujdur, frITs Bussemaker en Rosa van den Tempel. Programmamanager Marc-Jan Kraaijenzank, Programmadirecteur Marcel Staring en het gehele I-Partnerschap team.