Inspirerende ambassadeursdag van I-Partnerschap

Met veel plezier kijken we terug op een mooie middag! Dit keer is de ambassadeursbijeenkomst van I-Partnerschap in de Jaarbeurs Utrecht. Naast een inhoudelijk programma, is er ruimte voor onderlinge ontmoetingen en zoveel waardevolle gesprekken.

Als aftrap geeft Floor (Florentina) Kloosterman (Directie CIO Rijk Hoofd I-Stelsel en I-Vakmanschap) een toelichting op de opdracht van I-Partnerschap. Als volgende stap voor I-Partnerschap ziet ze dat er naast studentenopdrachten ook in wordt gezet op kennisontwikkeling. Maatschappelijke vraagstukken zoals : “Hoe zorgen we bijvoorbeeld dat AI veilig blijft?” kunnen worden opgepakt samen met studenten en onderwijsinstellingen.

Verder doet Floor nog een belangrijke oproep aan rijksorganisaties: “Blijf vooral elkaar opzoeken en samenwerken. En zorg dat je een Single Point of Contact hebt binnen je organisatie, die ook mandaat heeft. Een aanspreekpunt voor de samenwerking met het onderwijs. Deze rol is belangrijk want de IT-Manager met een capaciteitsbehoefte of kennisvraag heeft hier niet altijd tijd voor.”

Maar er komt deze middag nog veel meer inhoud op tafel. Mira Wagener vertelt over de thema’s waarop I-Partnerschap zich richt. En het inspirerende voorbeeld van het IDDI-Lab wordt uitgebreid toegelicht door Ellen van Hegelsom en Ronald van Dijk. Het Lab is een samenwerking tussen de Hanzehogeschool Groningen / Hanze University of Applied Sciences Groningen en I-Partnerschap. In deze ‘werkplaats’ werken studenten en Rijkspartners samen aan oplossingen, adviezen en producten op het gebied van Informatiehuishouding.

Maar zoals Floor al aangeeft, uiteindelijk draait de middag toch vooral om de ambassadeurs zelf en de ontmoetingen onderling. “Zonder ambassadeurs geen I-Partnerschap” sluiten Evelien Christiaanse en Mira Wagener organisatoren van de ambassadeursdag tevreden af.