Maak een innovatieve start

Ben je directeur, senior manager of adviseur voor innovatieprojecten binnen de Rijksoverheid en kun je een frisse blik gebruiken? Kijk of de opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals iets voor jou is.

Onze samenleving verandert continu, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Hierdoor groeit de behoefte aan nieuwe oplossingen. Om klaar te zijn voor de toekomst zijn overheidsprofessionals nodig die anders kijken, denken en doen. Waarschijnlijk ben je al een eind in de goede richting. Maar misschien heb je meer nodig om echt impact te maken. Bijvoorbeeld:

 • een scherpere visie en systemischer blik op overheidsinnovatie;
 • meer discipline om innovatieprojecten en -processen sturen en structureren;
 • meer capaciteit om een organisatiecultuur te creëren waarin innovatie gedijt;
 • meer lef om over de grenzen van de organisatie te kijken.

Schrijf je dan in voor de opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals.

Innovatiemanagement voor overheidprofessionals. Leer innoveren met impact. Start opleiding: 10 maart 2023. www.rijksorganisatieodi/innoveren-met-impact

Werkwijze

De opleiding wordt gegeven door Diederik van Leeuwen - Programmadirecteur I-Interim Rijk. Hij doet dit samen met drs. Gert Staal: innovatiemanagement-expert, docent en coach bij Nyenrode en directeur/bestuurder van de Total Innovation Foundation. In 9 masterclasses geeft hij, ondersteund door innovatie-experts uit alle hoeken van de overheid, inzicht het onderwerp innovatiemanagement. Je volgt de colleges online? Fysiek? en maakt daarnaast huiswerkopdrachten via een digitale leeromgeving.

Leren van en met elkaar

Een belangrijk onderdeel van de opleiding is van en met elkaar leren. Daarom word je als deelnemer automatisch lid van de Verenigde Innovatiemanagement Professionals (VIPs)-community. Hier kun je kennis en ervaringen uitwisselen met innovatiecollega’s van diverse disciplines uit verschillende rijksorganisaties.

Dit levert het op

Als je de opleiding met succes afrondt, ontvang je het internationale certificaat Innovation Management System Government Professional. Dit bewijst dat je:

 • een meester bent op het vlak van innovatiemanagement en gedegen kennis over het belang, de waarde en impact van innovatiemanagement voor (overheids-)organisaties;
 • het Innovation Maturity Model goed kent en zelfstandig Innovation Maturity Scans kunt afnemen;
 • organisaties kunt helpen met een breed scala aan innovatiemethodes en -technieken om hun innovatievolwassenheid duurzaam te vergroten;
 • vertrouwd bent met de complexe situaties waarbinnen een analyse rondom innovatiemanagement wordt uitgevoerd;
 • een verbeter- of veranderstrategie kunt begeleiden evenals richting geven aan en ruimte maken voor duurzame innovatieprocessen;
 • lid bent van de VIPs-community, op de hoogte bent van de laatste vakkennis, deelneemt aan bijblijfsessies en toegang hebt tot exclusief studiemateriaal en handige innovatietools.
 • het benodigde instapniveau hebt voor de vervolgopleiding tot assessor bij de TIM Foundation. Als assessor kun je een grondige, stevig onderbouwde analyse uitvoeren op de inrichting en werking van innovatieprocessen. Daarnaast ken je alle innovatietools en hulpmiddelen en kun je organisaties over het gebruik ervan adviseren.

Meld je nu aan

Voor de eerstvolgende lichting van de opleiding is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aantoonbare basiskennis van innovatie en innovatiemanagement is vereist. Meedoen? Stuur een e-mail met korte motivatie naar innoverenmetimpact@rijksoverheid.nl. Als je voor de opleiding wordt geselecteerd, krijg je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. De opleiding start op 10 maart 2023.

Meer weten? Kijk op de website van Innoveren met Impact.