Menno Lanting & Innoveren met Impact op INNOvember

Kom op 25 november van 11:00 tot 11:45 uur naar de online INNOvember-sessie van Innoveren met Impact. Menno Lanting - toonaangevend innovatie- en leiderschapsexpert vertelt dan hoe je organisaties klaar maakt voor innovatie en digitale transformatie. Innoveren met Impact verzorgt een sprankelende uitwisseling van kennis en ervaringen op het vlak van innovatiemanagement.

Innovatie en transformatie zijn belangrijke onderwerpen binnen de overheid. Vind maar eens een organisatie die niet bezig is met innovatie en ‘digitale transformatie’. Toch blijken de meeste organisaties na een enthousiaste start vast te lopen in een transformatiemoeras. Hoe zorg je in zo een situatie toch voor een lerende, innovatieve cultuur? En, hoe blijf je de connectie vinden bij een sterk veranderende maatschappij? Tijdens de sessie van Innoveren met Impact legt Menno Lanting uit hoe je uit het transformatiemoeras komt en welke factoren echte verandering in de weg staan. En hij neemt je mee in zijn verhaal over het bouwen van een goede ‘innovatievloot’: een strategie voor het opstarten en versnellen van innovatie (speedboten) waarbij de traditionele structuren (olietankers) gekoppeld worden aan externe netwerken, zodat er synergie optreedt.

Inhoud sessie

Tijdens de sessie laat Lanting zien hoe je het volledig potentieel van je organisatie benut. Hij vertelt hoe je een organisatie omvormt naar een lerende organisatie en welke leiderschapskwaliteiten nodig zijn voor een innovatieve organisatie. En hij deelt zijn unieke visie op nieuw leiderschap en zelfsturend werken. Gert Staal (directeur Total Innovation Foundation) en Diederik van Leeuwen (programmamanager I-Interim Rijk) geven duiding aan zijn verhaal in overheidscontext.

Meedoen?

De sessie van Innoveren met Impact kun je alleen online bijwonen. Aanmelden kan via de INNOvember website. De fysieke bijeenkomst is alleen voor alumni van de opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals (IMS-GOV PRO).

Over Innoveren met Impact

Innovatie is een belangrijk thema binnen UBR. Onze continu veranderende samenleving stelt de overheid voor grote opgaven. Er is behoefte aan nieuwe oplossingen, andere manieren van kijken, denken en doen. Innoveren met Impact helpt organisaties innoveren. Via kennis, tijdelijke inzet en de opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals (IMS-GOV PRO). Meer weten? Kijk op de website.