27 juni Kennissessie: een betere informatiehuishouding met recordkeeping informatics?

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Nationaal Archief, Den Haag

Recordkeeping informatics combineert expertise en methoden op het gebied van metadatastandaarden, naleving van wet- en regelgeving, zoektoegankelijkheid, langetermijnbewaring en beveiliging van digitale gegevens en kan zo een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van beleid, het implementeren van digitale bewaarstrategieën en het waarborgen van de authenticiteit van informatie. Een goede informatiehuishouding stelt de Rijksoverheid in staat om op een betrouwbare en transparante wijze haar taken uit te voeren. Journalisten, burgers en onderzoekers worden zo beter en sneller geholpen.

Kan recordkeeping informatics een rol spelen bij het verbeteren van de informatiehuishouding? In een panelgesprek bekijkt prof. dr. Charles Jeurgens, hoogleraar Archiefwetenschap van de Universiteit van Amsterdam met twee Rijksorganisaties wat het betekent om met deze methodiek aan de slag te gaan.

Een goede informatiehuishouding stelt de Rijksoverheid in staat om op een betrouwbare en transparante wijze haar taken uit te voeren. Journalisten, burgers en onderzoekers worden zo beter en sneller geholpen. Kan recordkeeping informatics een rol spelen bij het streven naar het verbeteren van de informatiehuishouding? Deze vraag staat centraal in de tweede kennissessie van I-Partnerschap.

In een panelgesprek bekijkt prof. dr. Charles Jeurgens, hoogleraar Archiefwetenschap van de Universiteit van Amsterdam met twee Rijksorganisaties wat het betekent om met deze methodiek aan de slag te gaan. 

Voor wie en hoe aanmelden? 

Houd je je bezig met archiefvorming of informatiehuishouding bij een Rijksorganisatie? Dan is deze kennissessie zeker interessant voor jou. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Datum & tijd

De sessie is op donderdag 27 juni van 15:30 tot 17:00 uur.

Locatie

Nationaal Archief, Den Haag


Benieuwd geworden? Meld je aan voor de kennissessie via onderstaande knop.

Tot dan!