Verzamelthema

Kennisdeling is belangrijk voor Rijksconsultants. Op deze pagina hebben we diverse documenten, tools en artikelen verzameld waar je zelf mee aan de slag kunt. Mis je iets of heb je een aan- of opmerking, dan horen we dat natuurlijk graag via contactrijksconsultants@rijksoverheid.nl. Zo leren we van én met elkaar.

Diversiteit en inclusie

  • Boekrecensie: Jam Cultures – rijksconsultant Sandra de Wit leest en recenseert boeken. Ze kijkt daarbij vooral naar de praktische bruikbaarheid ervan voor de Rijksoverheid. Deze keer een boek van Jitske Kramer: Jam Cultures, over inclusie: meedoen, meepraten, meebeslissen. Lees Sandra's recensie en bepaal of jij dit boek ook op jouw leeslijstje wil zetten.

Decentralisatie

Integriteit

  • Boekrecensie: Winst van integriteit in 6 stappen – rijksconsultant Sandra de Wit leest en recenseert boeken. Ze kijkt daarbij vooral naar de praktische bruikbaarheid ervan voor de Rijksoverheid. Deze keer een boek over integriteit geschreven door Leo Sonneveld: ‘Winst van integriteit in 6 stappen, een praktische leidraad om winst te boeken met integriteit in bestuurlijke en persoonlijke situaties’. Lees Sandra's recensie en bepaal of dit boek een 'must read' voor jou is.
  • Boekrecensie: Socrates op sneakers – rijksconsultant Sandra de Wit leest en recenseert boeken. Deze keer een boek over het onderwerp Ethiek en Dialoog. Ze kijkt daarbij vooral naar de praktische bruikbaarheid ervan voor de Rijksoverheid. Sandra recenseert ‘Socrates op sneakers, filosofische gids voor het stellen van goede vragen’ van Elke Wiss. Benieuwd of het ook iets voor jou is? Lees Sandra’s recensie!

Helaas zijn op dit moment nog niet alle documenten, tools en PDF’s volledig toegankelijk. We werken hieraan en hopen het in 2023 aangepast te hebben.