Stagevacatures
Jij bent op zoek naar een stage met impact. Op deze pagina vind je stage-opdrachten waar je via ons jouw interesse voor kunt aangeven. We krijgen doorlopend nieuwe opdrachten binnen, dus staat jouw opdracht er nog niet bij. Neem dan contact met ons op!
BIM
Type stage: Meeloopstage
Opleidingsniveau: HBO / WO
Studierichting: Business IT management
Locatie: Den Haag in combinatie met hybride
Startdatum: februari
Over Logius
Logius is de dienst digitale overheid, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We hebben eigen producten en diensten voor de digitale overheid. Daarnaast beheren we standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. En zijn we actief betrokken bij meerdere afsprakenstelsels.
Je zult een plek krijgen bij de afdeling Procesmanagement, die weer onderdeel is van de afdeling Control. Procesmanagement is een kleine afdeling waar momenteel twee collega’s werkzaam zijn. De afdeling kenmerkt zich door haar informele/ondernemende karakter en innovatieve activiteiten die hier ontplooid worden. Naast het hoogwaardige procesmanagement wat hier geïmplementeerd wordt, wordt hier tegelijkertijd gewerkt aan zaken als procesoptimalisatie, process mining en robotic process automation. Kort samengevat een kleine afdeling waar grootse dingen gedaan worden.
Over de opdracht
Procesmanagement heeft de beschikking over een nieuwe Business Process Management (BPM) applicatie waarmee we het procesmanagement binnen Logius naar het volgende niveau willen brengen. Om dat te bereiken is het noodzakelijk dat alle Logius processen in de repository van deze nieuwe BPM applicatie kwalitatief hoogwaardig gemodelleerd worden. Dat is best een opgave voor zo een grote organisatie als Logius. Daarom zijn wij hard op zoek naar studenten die het niet erg vinden om hun handen uit de mauwen te steken en bereid zijn het procesmanagement vak te leren.
Het werk ziet er als volgt uit:
- Allereerst natuurlijk leren modelleren in BPMN2.0.
- Vervolgens ga je oude procesflows (kwalitatief hoogwaardig) hermodelleren in iGrafx.
- Daarna ga je bij de betreffende afdelingen langs om aanvullende informatie (metadata) op te halen en deze toe te voegen aan de zojuist genoemde procesflows. Dit kan middels het organiseren van procesworkshops, één-op-één gesprekken of een andere manier die jou geschikt lijkt.
- Tevens moeten reeds bestaande prossen onderhouden worden, dus onderhoud plegen op bestaande processen is ook een onderdeel van de werkzaamheden.
“Hier wordt gewerkt aan procesmanagement 2.0, bouw jij met ons mee?” – Ruben Edery, Manager Business Process Management
Welke student past goed op deze opdracht?
Je bent een ondernemende student die het leuk vindt om met veel afdelingen binnen Logius het procesmanagementgesprek aan te gaan. Je bent een self starter en bent cognitief onderlegt. Daarnaast lijkt het je leuk om, waar mogelijk, andere lichte administratieve werkzaamheden uit te voeren. Hierbij kun je denken aan: administreren en bijwerken van onze Confluence pagina, onderhoudskalender en het mede opstellen van onze Agile planning.
Type stage: Meewerkstage
Opleidingsniveau: HBO / WO
Studierichting: Business en IT management
Locatie: Den Haag
Startdatum: februari
Over Logius
Logius is de dienst digitale overheid, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We hebben eigen producten en diensten voor de digitale overheid. Daarnaast beheren we standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. En zijn we actief betrokken bij meerdere afsprakenstelsels.
De afdeling Stelsels bestaat uit meer dan zeventig professionals die zorgen voor een goede samenwerking tussen partijen die gezamenlijk een product of dienst (een stelsel) afleveren. Denk aan de publieke-private samenwerking voor eHerkenning of de samenwerking tussen overheidsorganisaties voor het Diginetwerk. Binnen deze afdeling ga jij aan de slag in team eIDAS.
Met zeven collega’s focussen we op een goede uitvoering van de eIDAS-verordening. Dat doen we in samenwerking met verschillende overheidsorganisaties en private partijen. We coördineren werkzaamheden en Europese trajecten, zijn in gesprek met overheidsorganisaties over de uitvoering, zorgen voor de communicatie en adviseren bij Europese ontwikkelingen. Met ons team bieden we je een veilige en open omgeving waarin jouw mening telt. Je krijgt goede begeleiding van je stagementor. Sowieso staan we allemaal voor je klaar als je hulp kunt gebruiken; ook digitaal. Want we werken hybride.
Over de opdracht
Wat komt er allemaal bij kijken om Europese regelgeving uitvoerbaar te maken? Zodat Nederlandse burgers veilig en vertrouwd kunnen inloggen bij allerlei overheden in de EU om online zaken te regelen? Daarin krijg jij inzicht tijdens jouw meewerkstage bij Logius.
Je gaat aan de slag bij team eIDAS. Wat wij doen? We zorgen voor een goede uitvoering van de eIDAS-verordening in samenwerking met verschillende overheidsorganisaties en private partijen. De eIDAS verordening maakt mogelijk dat je over de grens kunt inloggen in de EU. Zo kun je met je DigiD je pensioen inzien in België en kan een Italiaan zich voor een studie inschrijven in Nederland. Samen met een collega werk je mee in om dit mogelijk te maken.
Daarnaast maak je kennis met de eIDAS klanteis en de stakeholders, en help je bij het organiseren, faciliteren en vastleggen van ketenoverleggen en evenementen binnen en buiten onze organisatie. Zo nemen we je mee in wat er allemaal komt kijken bij een goede uitvoering van de eIDAS verordening.
“Wat mijn stage leuk maakt? Naast dat mijn stage inhoudelijk goed aansluit op mijn studie, werk ik in een klein en hecht team met fijne collega’s. Mijn collega’s nemen mijn input serieus en waarderen mijn initiatieven en ideeën. Naast mijn verantwoordelijkheden als stagiaire kan ik ook aan mijn persoonlijke ontwikkeling werken.” - Noa, voormalig stagiair eIDAS.
Welke student past goed op deze opdracht?
- Je zit in minimaal in het derde jaar van een hbo- of wo-studie bijvoorbeeld in de richting van European Studies
- Je hebt affiniteit met ICT en interesse in Europese samenwerking.
- Je kunt goed plannen en organiseren.
- Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.
- Je vindt het leuk om verschillende overleggen bij te wonen en hierbij te notuleren, te plannen en de voortgang te bewaken.
Type stage: Groepsopdracht (2 studenten)
Opleidingsniveau: HBO
Studierichting: Business en IT management
Locatie: 's Hertogenbosch
Startdatum: februari (3 maanden)
Over Raad voor Rechtsbijstand
De Raad voor Rechtsbijstand is in Nederland verantwoordelijk voor de uitvoering van gesubsidieerde rechtsbijstand. Mensen met weinig inkomen en spaargeld hebben recht op een advocaat die het probleem helpt oplossen. De Raad geeft jaarlijks zo'n 400.000 van deze toevoegingen af aan iets minder dan 300.000 burgers met een juridisch probleem. De Raad is een relatief kleine overheidsorganisatie met iets meer dan 300 werknemers, waar een informele en collegiale sfeer heerst.
De opdracht komt vanuit de werkgroep digitale fitheid waarbij HR, IV, IT en Communicatie samen optrekken.
Over de opdracht
De Raad voor Rechtsbijstand staat aan de vooravond om haar sterk verouderde ICT landschap te vernieuwen.
Veel van onze medewerkers werken al jaren in dezelfde functie en voeren daardoor al lange tijd dezelfde handelingen uit binnen applicaties.
Generieke applicaties waarmee we werken zijn o.a. MS Office en MS Teams, maar lang niet iedereen is handig met de functionaliteiten die de diverse applicaties bieden. Ook bestaat er een zekere weerstand en angst bij een deel van de collega's tegen digitale ontwikkelingen.
Om te weten waar we staan als organisatie en als individuele medewerker, hebben we in november 2023 een 0-meting uitgevoerd. Hiervoor gebruiken we 4 pijlers van digitale fitheid, te weten digitale bewustzijn, digitale hygiëne, digitale vaardigheid en persoonlijke ontwikkeling. We meten de afzonderlijke pijlers en de digitale fitheid als totaal op basis van vooraf bepaalde doelgroepen. Deze doelgroepen zijn opgedeeld in type digitale werkzaamheden en bijbehorende applicaties. Het doel is om inzicht te krijgen in de huidige digitale fitheid en per doelgroep leeractiviteiten in te zetten die de digitale fitheid kunnen verbeteren.
Wij vragen jullie vergelijkend onderzoek te doen en een advies voor doorontwikkeling van de vragenlijst en bijbehorende tool om te komen tot een 1-meting die jaarlijks herhaald kan worden. Bij voorkeur een tool waar leerinterventies aan gekoppeld kunnen worden.
NB: De Raad voor Rechtsbijstand kent sterke eisen als het gaat om privacy & security. Dit betekent dat we alleen tools kunnen gebruiken (met server in Europa etc.)
Welke student past goed op deze opdracht?
- Jullie hebben interesse in gebruikersadoptie, natuurlijke beïnvloeding, nudging en framing en weerstand.
- En jullie zijn in staat een martkanalyse of vergelijkend onderzoek te doen naar andere modellen/vragenlijsten waarbij de digitale fitheid wordt gemeten. En in staat om goede en praktische adviezen te formuleren.
Type stage: Meewerkstage
Opleidingsniveau: MBO/HBO
Studierichting: Business en IT management
Locatie: 's Hertogenbosch
Startdatum: februari
Over de Raad voor Rechtsbijstand
De Raad voor Rechtsbijstand zorgt ervoor dat zo’n 300.000 rechtshulpvragen van burgers worden bijgestaan door een van de 7.000 sociale advocaten en mediators en beheert registers van bewindvoerders en tolken en vertalers. De Raad is een relatief kleine overheidsorganisatie met iets meer dan 300 werknemers, waar een informele en collegiale sfeer heerst. Je zal samenwerken met collega's van de afdeling facilitaire zaken en Informatiehuishouding. Zij vallen allemaal onder de manager Bedrijfsvoering.
Over de opdracht
Bij de Raad voor Rechtsbijstand willen we de bibliotheek archiveren. We zijn enige tijd geleden verhuisd van een groot kantoor in Utrecht naar Den Bosch. Bij deze verhuizing is een deel van de bibliotheek terechtgekomen in een flexlocatie Utrecht. Deze willen we overbrengen naar Den Bosch en samenvoegen met een andere fysieke bibliotheken. We willen daarbij graag een overzicht maken welke boeken beschikbaar zijn voor alle medewerkers op Intranet. Wanneer een medewerker een boek wil inzien kan deze een verzoek indienen bij de afdeling facilitair en zij kunnen het boek uit het archief halen en ‘uitlenen’ aan de medewerker.
Aan het eind van het project lever je de volgende producten op:
- Een inzichtelijke inventarisatie van de bibliotheek
- Selectie op archiefwaardigheid en eventuele voorbereiding van blijvende bewaring (overbrenging naar Nationaal Archief) mogelijk maken
- Wat kan en mag weg
- Een uitleensysteem
Welke student past goed op deze opdracht?
Je moet redelijk zelfstandig kunnen werken en in staat zijn een redelijk overzichtelijk archiefsysteem op te zetten. Jij moet voldoende assertief zijn om contact op te nemen met verschillende mensen in de organisatie om tijd te vragen. Als laatste moet je geordend zijn en over goede schriftelijke vaardigheden beschikken.
Type stage: Meewerkstage/afstudeerstage
Opleidingsniveau: HBO
Studierichting: Business en IT management
Locatie: 's Hertogenbosch
Startdatum: februari
Over de Raad voor Rechtsbijstand
De Raad voor Rechtsbijstand zorgt ervoor dat zo’n 300.000 rechtshulpvragen van burgers worden bijgestaan door een van de 7.000 sociale advocaten en mediators en beheert registers van bewindvoerders en tolken en vertalers. De Raad is een relatief kleine overheidsorganisatie met iets meer dan 300 werknemers, waar een informele en collegiale sfeer heerst. Je gaat aan de slag met collega’s van het CIO office. Vanuit deze afdeling wordt centraal regie gevoerd op alle ontwikkelingen binnen de Raad en wordt de doelmatigheid, veiligheid en rechtmatigheid van processen, projecten en wijzigingen gecontroleerd. Je werkt naar verwachting nauw samen met de privacy officer, maar ook met andere collega’s zoals Business Informatie Managers (BIM’ers), data scientists en architecten.
Over de opdracht
Bij de Nederlandse overheid is op dit moment veel aandacht voor de inzet van algoritmes, en hoe dit op een verantwoorde manier kan gebeuren. Ook binnen de Raad voor Rechtsbijstand (hierna Raad) wordt op dit moment gewerkt aan richtlijnen voor het gebruik van algoritmes, en wordt geëxperimenteerd met het publiceren in een algoritmeregister. Een van de vraagstukken die daarbij beantwoord moet worden is waar verantwoordelijkheden omtrent (de inzet van) algoritmes belegd zijn binnen de organisatie. Ook is nog niet volledig geïnventariseerd welke algoritmes er binnen de organisatie momenteel in gebruik zijn.
Jouw opdracht is tweeledig. Aan de ene kant moet de huidige situatie bij de Raad in beeld gebracht worden: welke algoritmes zijn er in gebruik, en wie draagt de verantwoordelijkheid voor het gebruik ervan? Daarnaast doe je onderzoek naar algoritmegovernance. Jij onderzoekt hoe de governance is ingericht bij andere vergelijkbare organisaties, en hoe dat zich verhoudt tot de organisatiestructuur van de Raad. Op basis van deze bevindingen kan een eerste aanbeveling gedaan worden voor hoe de governance omtrent algoritmes bij de Raad ingericht kan worden.
Aan het eind van het project lever je twee producten op:
- Een inventarisatie van de algoritmes die bij de Raad in gebruik zijn, en wie er momenteel verantwoordelijk voor is.
- Een advies over hoe de Raad algoritmegovernance binnen de organisatie in kan richten
Welke student past goed op deze opdracht?
Je moet redelijk zelfstandig informatie kunnen verzamelen en processen in beeld kunnen brengen. Ook moet je enig verstand hebben van algoritmes en data. Daarnaast moet jij ook over goede schrijfskills beschikken.
Type stage: Afstudeerstage
Opleidingsniveau: HBO
Studierichting: Business en IT management, software development/engineering
Locatie: 's Hertogenbosch
Startdatum: februari
Over de Raad voor Rechtsbijstand
De Raad voor Rechtsbijstand zorgt ervoor dat zo’n 300.000 rechtshulpvragen van burgers worden bijgestaan door een van de 7.000 sociale advocaten en mediators en beheert registers van bewindvoerders en tolken en vertalers. De Raad is een relatief kleine overheidsorganisatie met iets meer dan 300 werknemers, waar een informele en collegiale sfeer heerst. Je gaat aan de slag met collega’s van het CIO office. Vanuit deze afdeling wordt centraal regie gevoerd op alle ontwikkelingen binnen de Raad en wordt de doelmatigheid, veiligheid en rechtmatigheid van processen, projecten en wijzigingen gecontroleerd. Je werkt naar verwachting nauw samen met de programmamanagers, projectleiders, maar ook met andere collega’s zoals Business Informatie Managers (BIM’ers), data scientists en architecten.
Over de opdracht
Bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) is batenmanagement een aandachtsgebied wat verder geprofessionaliseerd gaat worden. Middels batenmanagement is het inzichtelijk(er) welke projecten een (in)directe bijdragen aan de verschillende doelen.
Middels baten-logica zijn er een 5-tal baten gebieden onderkend waarvoor een aantal KPIs gedefinieerd zijn. Middels deze KPI's kan de Raad zien hoe de voortgang van de diverse projecten is tbv de strategische doelen. Deze KPI's is een eerste aanzet.
Jouw opdracht is tweedelig. Ontwikkel meer KPIs zodat er meer gedetailleerd inzicht ontstaat. Daarnaast ga jij een werkend baten-dashboard implementeren om deze KPI's te kunnen monitoren zodat de organisatie daar inzicht in heeft. Hierbij wordt aan Microsoft Power BI gedacht als implementatie
Aan het eind van het project lever je twee producten op:
- Een werkend dashboard die voor de geautoriseerde gebruikers toegankelijk is .
- Een advies, wellicht ook al geïmplementeerd, over nieuwe KPI's
Welke student past goed op deze opdracht?
Jij moet redelijk zelfstandig informatie kunnen verzamelen en processen in beeld kunnen brengen. Ook moet je enig verstand hebben van data (management). Daarnaast moet je in staat zijn een dasbhoard te kunnen ontwikkelen (in bv Power BI).
Type stage: Meewerkstage / Afstudeerstage / Groepsopdracht
Opleidingsniveau: HBO / WO
Studierichting: Data, Business en IT management
Locatie: Amsterdam Sloterdijk
Startdatum: februari
Over het UWV
Elke dag spant UWV zich in voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Dat doen we door mensen op een zo prettig mogelijke manier te helpen rond werk en inkomen. Mensen willen meedoen en een bijdrage leveren. Bij tegenslag, zoals werkloosheid zoeken ze inkomenszekerheid. Wij maken werk en inkomen mogelijk. En zetten ons in om werkloosheid en arbeidsongeschiktheid te voorkomen. UWV werkt voor ons allemaal.
CIO office innovatie is een techniek-gedreven innovatieafdeling binnen het kaderstellende onderdeel van concern ICT. De sfeer is informeel en progressief, binnen een formele en bureaucratische organisatie.
Over de opdracht
Hoe meet je de kwaliteit van een tokenizer? Hoe van een text-to-text transformer en hoe van een decoding transformer? UWV is i.s.m. KU Leuven, Eramsus Universiteit en TNO bezig om zelf from scratch aan LLMs te werken; want ook daarvoor geldt: je bent wat je eet. En bestaande LLMs hebben nogal wat rotzooi gegeten. En dat leidt ertoe dat Nederlandse overheidsorganisaties terughoudend zijn in het in gebruik nemen van LLM-geralateerde producten. Erger nog; hierdoor raakt de term "AI" besmet, want mensen die niet dicht bij het vuur staan nemen die term vaak in de mond.
Ons project zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet "af" komen, maar we maken een stevige start aan hoe we wel tot een "LLM voor en door de overheid" kunnen komen. Maar hoe weten we of het "goed" is? Dat is een vraag voor jou.
Welke student past goed op deze opdracht?
- Je hebt diepgaande kennis over LLMs en benchmarking
- Je bent nieuwsgierig
- Het is een pré als je goede onderzoeks- en adviesvaardigheden hebt!
Programmeren
Type stage: afstudeerstage
Opleidingsniveau: hbo
Studierichting: software engineering
Locatie: Den Haag
Startdatum: September
Over SSC-ICT
Wij zijn SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid. Met onze ICT-diensten zorgen wij ervoor dat ruim 40.000 rijkscollega’s van 7 ministeries hun werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen uitvoeren. Wij ondersteunen onze collega’s met een digitale werkomgeving op ieder apparaat, op ruim 50 locaties in Nederland én wereldwijd op al onze ambassades en consulaten. Daarnaast beheren en ontwikkelen we een gevarieerd applicatielandschap, bieden we ICT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren we jaarlijks honderden projecten uit. Snelle ICT-ontwikkelingen, politieke belangen en de verschillen tussen de diverse ministeries maken ons werk interessant en uitdagend.
ICT moet altijd en overal werken en onze ruim 1.200 medewerkers zorgen daarvoor. SSC-ICT gaat elke uitdaging aan, om het werken binnen de Rijksoverheid nog beter, sneller, veiliger én leuker te maken. We zijn trots op onze bijdrage aan de publieke taak en op onze grootschalige projecten.
Over de opdracht
Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van een softwarecomponent voor Windows computer. De bedoeling is dat het component op de achtergrond continue actief is en in een heartbeat van x seconden een screenshot registreert en bewaart. Daarbij moet de component de deltae op de screenshots vergelijken en analyseren. De component kan op een y aantal nog te definiëren routines en afhankelijk van bevindingen, een specifiek signaal afgeven. Één routine is al bekend: geef aan als er een pop-up op het scherm opduikt. Dit is het initiële idee, al heeft het voor bredere toepassing een paar belemmerende nadelen, namelijk.
- De component moet op de computer uitgevoerd kunnen worden en dat is lastig te realiseren op de werkcomputer i.v.m. allerlei richtlijnen.
- De component kan niet werken als het OS van de computer niet is opgestart, als de computer bezig is met updates of als de computer vast loopt.
- De component neemt waarschijnlijk veel verwerkingscapaciteit in beslag.
- Interactie met de component is lastig.
Vanwege deze nadelen is het verstandiger een meer flexibele opzet als uitgangspunt te nemen, namelijk dat het component op een aparte computer werkt, bijvoorbeeld de privé computer, te duiden als de verwerkingscomputer. Maar bijvoorbeeld ook dat het component de camera gebruikt van de verwerkingscomputer om de screenshots van de gebruikerscomputer te verkrijgen. En aangezien de blinde gebruiker niet op het beeldscherm hoeft te kijken, kan de camera ideaal gepositioneerd worden op het scherm van de gebruikerscomputer.
De afstudeeropdracht bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk.
- Onderzoek de instellingen en opstelling die het beste resultaat geeft voor de capturing van de screenshots. Denk hierbij aan resolutie en afstand, eventueel specificaties van de camera.
- Creëer de basisfuncties van de component. Denk aan de heartbeat, eventueel dataopslag, geluidssignalen en interactiemogelijkheden.
- Creëer een signaleringsfunctie om het ontstaan van een pop-up te melden.
- Creëer een signaleringsfunctie om een teller (een percentage) te melden en te volgen. Denk hierbij aan processen die lang lopen en waarvan de voortgang visueel te zien is.
- Bedenk en creëer zelf een derde signaleringsfunctie.
Welke student past goed op deze opdracht?
Je bent een hbo-student in de afstudeerfase van jouw studie. Je hebt interesse in, en affiniteit met, bovenstaande onderwerpen. Daarnaast beschik je over een nieuwsgierige onderzoekende houding en goede communicatieve vaardigheden. Bovenal ben je iemand met een enthousiaste houding die de handen uit de mouwen wilt steken.
Type stage: Afstudeerstage
Opleidingsniveau: HBO
Studierichting: Business en IT management, software development/engineering
Locatie: 's Hertogenbosch
Startdatum: februari
Over de Raad voor Rechtsbijstand
De Raad voor Rechtsbijstand zorgt ervoor dat zo’n 300.000 rechtshulpvragen van burgers worden bijgestaan door een van de 7.000 sociale advocaten en mediators en beheert registers van bewindvoerders en tolken en vertalers. De Raad is een relatief kleine overheidsorganisatie met iets meer dan 300 werknemers, waar een informele en collegiale sfeer heerst. Je gaat aan de slag met collega’s van het CIO office. Vanuit deze afdeling wordt centraal regie gevoerd op alle ontwikkelingen binnen de Raad en wordt de doelmatigheid, veiligheid en rechtmatigheid van processen, projecten en wijzigingen gecontroleerd. Je werkt naar verwachting nauw samen met de programmamanagers, projectleiders, maar ook met andere collega’s zoals Business Informatie Managers (BIM’ers), data scientists en architecten.
Over de opdracht
Bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) is batenmanagement een aandachtsgebied wat verder geprofessionaliseerd gaat worden. Middels batenmanagement is het inzichtelijk(er) welke projecten een (in)directe bijdragen aan de verschillende doelen.
Middels baten-logica zijn er een 5-tal baten gebieden onderkend waarvoor een aantal KPIs gedefinieerd zijn. Middels deze KPI's kan de Raad zien hoe de voortgang van de diverse projecten is tbv de strategische doelen. Deze KPI's is een eerste aanzet.
Jouw opdracht is tweedelig. Ontwikkel meer KPIs zodat er meer gedetailleerd inzicht ontstaat. Daarnaast ga jij een werkend baten-dashboard implementeren om deze KPI's te kunnen monitoren zodat de organisatie daar inzicht in heeft. Hierbij wordt aan Microsoft Power BI gedacht als implementatie
Aan het eind van het project lever je twee producten op:
- Een werkend dashboard die voor de geautoriseerde gebruikers toegankelijk is .
- Een advies, wellicht ook al geïmplementeerd, over nieuwe KPI's
Welke student past goed op deze opdracht?
Jij moet redelijk zelfstandig informatie kunnen verzamelen en processen in beeld kunnen brengen. Ook moet je enig verstand hebben van data (management). Daarnaast moet je in staat zijn een dasbhoard te kunnen ontwikkelen (in bv Power BI).
Type stage: Afstudeerstage
Opleidingsniveau: HBO
Studierichting: Software engineering / toegepaste wiskunde
Locatie: Apeldoorn in combinatie met hybride werken
Startdatum: februari
Over het Kadaster
Het Kadaster biedt zekerheid door transparantie over eigendom en gebruik van vastgoed en ruimte. Dat is onze wettelijke taak, aangestuurd vanuit het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Aan de hand van onze betrouwbare data, dragen wij bij aan maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld de energietransitie, de huizenmarkt of een systeem voor landrechten in Colombia of Benin. Dit maakt het werken bij het Kadaster divers.
Je komt terecht in het Kadaster Geo Expertise Center (GEC). Dat is een team binnen de afdeling Ruimte & Vastgoed. Het team bestaat uit vijftien collega’s die vol passie werken aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van Geo Informatie. Iedereen brengt eigen specifieke kennis mee. Elke dag onderzoeken we nieuwe mogelijkheden in data, technieken en processen en maken we dit toepasbaar. Voorbeelden hiervan zijn 3D, BRT-next, automatische beeldherkenning en Europese samenwerkingen. Je werkt veel zelfstandig, maar je collega’s staan altijd klaar wanneer je hulp nodig hebt.
Over de opdracht
Momenteel bestaat er al een geautomatiseerd proces om 3D objecten, terrein- en watervlakken te genereren uit topografische en hoogtedata.
Bij de huidige verwerkingsmethode kunnen er abrupte hoogtesprongen tussen watervlakken voorkomen. Voor gebruikers is dit visueel ongewenst. In deze stage ga je een systeem bouwen om op landelijk niveau de watervlakken voor de 3D basisvoorziening geïnterpoleerd te genereren, zodat er geen abrupte hoogtesprongen meer voorkomen en het geheel er visueel beter uitziet.
Jouw stagewerkzaamheden:
- Je onderzoekt eerst de mogelijkheden;
- Je ontwerpt een systeem om de watervlakken te kunnen verwerken. Hiervan kan bewezen worden dat het op landelijke schaal zal werken;
- Je programmeert een werkend prototype van het systeem;
- Vervolgens documenteer je het prototype.
In overleg met ons kies je een geschikte interpolatie-methode om de watervlakken mee te verwerken.
Welke student past goed op deze opdracht?
- Je hebt ervaring met het programmeren van Python code.
- Je bent analytisch, kunt goed zelfstandig werken en bent nieuwsgierig en leergierig ingesteld.
- Affiniteit met wiskunde is een pré.
Datascience / Informatica
Type stage: Onderzoekstage
Opleidingsniveau: HBO/WO
Studierichting: (technische) Informatica, Toegepaste Wiskunde, ICT Software Engineering, Artificial Intelligence, Computer Science
Locatie: Apeldoorn - De Grift in combinatie met hybride
Startdatum: februari
Over het Kadaster
Het Kadaster biedt zekerheid door transparantie over eigendom en gebruik van vastgoed en ruimte. Dat is onze wettelijke taak, aangestuurd vanuit het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Aan de hand van onze betrouwbare data, dragen wij bij aan maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld de energietransitie, de huizenmarkt of een systeem voor landrechten in Colombia of Benin. Dit maakt het werken bij het Kadaster divers.
Je komt terecht in het Data Science team dat uit 15 collega’s bestaat. Het is een divers en jong team met data scientisten, studenten, smart starters en trainees in een zeer leerzame omgeving. Laagdrempeligheid, innovatie en samenwerking is voor ons belangrijk. We kijken binnen en buiten het Kadaster naar de allernieuwste technologieën, zoals data science, data innovaties en samenwerkingsmogelijkheden.
Met het Geo Expertise Center en het Emerging Technology Center van het Kadaster werken we veel samen. We passen technologie toe waar het mogelijk is en wat bijdraagt aan de digitale transformatie van het Kadaster. Naast onze uitdagende werkzaamheden, organiseren we graag leuke teamuitjes zoals een gezellige borrel!
Over de opdracht
Het Kadaster ontvangt juridische stukken van bijvoorbeeld notarissen. Denk aan hypotheek- en eigendomsakten. Het AkteAI team van het Kadaster probeert zoveel mogelijk informatie geautomatiseerd uit een akte te halen. Dit doen we door digitale aktes (een PDF) om te zetten naar platte teksten, vervolgens wordt er met behulp van artificial intelligence/machine learning (AI/ML) informatie uitgehaald. Bij het omzetten naar platte tekst wordt eerst de akte opgeschoond. De paginanummers, kop- en voetnoten (et cetera) worden verwijderd. Vervolgens wordt er van de aktetekst een lange regel gemaakt, zonder opmaak. Het nadeel van deze methode is dat er in de structuur van de akte veel informatie zit.
Jij onderzoekt of de akte kan worden omgezet naar een gestructureerde tekst-formaat zodat wij de opmaak van de akte ook kunnen gebruiken in de AI/ML stap.
Daarnaast schrijf je een softwareoplossing die als input een digitale akte in PDF formaat heeft en als output de gestructureerde tekst. Welke programmeertaal je gaat gebruiken, stemmen we in overleg met elkaar af. Performance en herbruikbaarheid is hierbij belangrijk.
Welke student past goed op deze opdracht?
- Je hebt kennis van AI / algoritmes en vision technieken
- Je bent proactief ingesteld, leergierig en je kunt goed zelfstandig werken
- Ervaring met C++ of Rust is een pré
Type stage: Meewerkstage / Afstudeerstage / Groepsopdracht
Opleidingsniveau: HBO / WO
Studierichting: Data, Business en IT management
Locatie: Amsterdam Sloterdijk
Startdatum: februari
Over het UWV
Elke dag spant UWV zich in voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Dat doen we door mensen op een zo prettig mogelijke manier te helpen rond werk en inkomen. Mensen willen meedoen en een bijdrage leveren. Bij tegenslag, zoals werkloosheid zoeken ze inkomenszekerheid. Wij maken werk en inkomen mogelijk. En zetten ons in om werkloosheid en arbeidsongeschiktheid te voorkomen. UWV werkt voor ons allemaal.
CIO office innovatie is een techniek-gedreven innovatieafdeling binnen het kaderstellende onderdeel van concern ICT. De sfeer is informeel en progressief, binnen een formele en bureaucratische organisatie.
Over de opdracht
Hoe meet je de kwaliteit van een tokenizer? Hoe van een text-to-text transformer en hoe van een decoding transformer? UWV is i.s.m. KU Leuven, Eramsus Universiteit en TNO bezig om zelf from scratch aan LLMs te werken; want ook daarvoor geldt: je bent wat je eet. En bestaande LLMs hebben nogal wat rotzooi gegeten. En dat leidt ertoe dat Nederlandse overheidsorganisaties terughoudend zijn in het in gebruik nemen van LLM-geralateerde producten. Erger nog; hierdoor raakt de term "AI" besmet, want mensen die niet dicht bij het vuur staan nemen die term vaak in de mond.
Ons project zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet "af" komen, maar we maken een stevige start aan hoe we wel tot een "LLM voor en door de overheid" kunnen komen. Maar hoe weten we of het "goed" is? Dat is een vraag voor jou.
Welke student past goed op deze opdracht?
- Je hebt diepgaande kennis over LLMs en benchmarking
- Je bent nieuwsgierig
- Het is een pré als je goede onderzoeks- en adviesvaardigheden hebt!
Type stage: Afstudeerstage
Opleidingsniveau: HBO
Studierichting: Software engineering / toegepaste wiskunde
Locatie: Apeldoorn in combinatie met hybride werken
Startdatum: februari
Over het Kadaster
Het Kadaster biedt zekerheid door transparantie over eigendom en gebruik van vastgoed en ruimte. Dat is onze wettelijke taak, aangestuurd vanuit het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Aan de hand van onze betrouwbare data, dragen wij bij aan maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld de energietransitie, de huizenmarkt of een systeem voor landrechten in Colombia of Benin. Dit maakt het werken bij het Kadaster divers.
Je komt terecht in het Kadaster Geo Expertise Center (GEC). Dat is een team binnen de afdeling Ruimte & Vastgoed. Het team bestaat uit vijftien collega’s die vol passie werken aan maatschappelijke vraagstukken op het gebied van Geo Informatie. Iedereen brengt eigen specifieke kennis mee. Elke dag onderzoeken we nieuwe mogelijkheden in data, technieken en processen en maken we dit toepasbaar. Voorbeelden hiervan zijn 3D, BRT-next, automatische beeldherkenning en Europese samenwerkingen. Je werkt veel zelfstandig, maar je collega’s staan altijd klaar wanneer je hulp nodig hebt.
Over de opdracht
Momenteel bestaat er al een geautomatiseerd proces om 3D objecten, terrein- en watervlakken te genereren uit topografische en hoogtedata.
Bij de huidige verwerkingsmethode kunnen er abrupte hoogtesprongen tussen watervlakken voorkomen. Voor gebruikers is dit visueel ongewenst. In deze stage ga je een systeem bouwen om op landelijk niveau de watervlakken voor de 3D basisvoorziening geïnterpoleerd te genereren, zodat er geen abrupte hoogtesprongen meer voorkomen en het geheel er visueel beter uitziet.
Jouw stagewerkzaamheden:
- Je onderzoekt eerst de mogelijkheden;
- Je ontwerpt een systeem om de watervlakken te kunnen verwerken. Hiervan kan bewezen worden dat het op landelijke schaal zal werken;
- Je programmeert een werkend prototype van het systeem;
- Vervolgens documenteer je het prototype.
In overleg met ons kies je een geschikte interpolatie-methode om de watervlakken mee te verwerken.
Welke student past goed op deze opdracht?
- Je hebt ervaring met het programmeren van Python code.
- Je bent analytisch, kunt goed zelfstandig werken en bent nieuwsgierig en leergierig ingesteld.
- Affiniteit met wiskunde is een pré.
Software development
Type stage: afstudeerstage
Opleidingsniveau: hbo
Studierichting: Software engineering
Locatie: Den Haag
Startdatum: september
Over SSC-ICT
Wij zijn SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid. Met onze ICT-diensten zorgen wij ervoor dat ruim 40.000 rijkscollega’s van 7 ministeries hun werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen uitvoeren. Wij ondersteunen onze collega’s met een digitale werkomgeving op ieder apparaat, op ruim 50 locaties in Nederland én wereldwijd op al onze ambassades en consulaten. Daarnaast beheren en ontwikkelen we een gevarieerd applicatielandschap, bieden we ICT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren we jaarlijks honderden projecten uit. Snelle ICT-ontwikkelingen, politieke belangen en de verschillen tussen de diverse ministeries maken ons werk interessant en uitdagend.
ICT moet altijd en overal werken en onze ruim 1.200 medewerkers zorgen daarvoor. SSC-ICT gaat elke uitdaging aan, om het werken binnen de Rijksoverheid nog beter, sneller, veiliger én leuker te maken. We zijn trots op onze bijdrage aan de publieke taak en op onze grootschalige projecten.
Over de opdracht
Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van een software component voor Windows computer. De bedoeling is dat het component op de achtergrond continue actief is en in een heartbeat van x seconden een screenshot registreert en bewaart. Daarbij moet het component de deltae op de screenshots vergelijken en analyseren. Het component kan op een y aantal nog te definiëren routines en afhankelijk van bevindingen, een specifiek signaal afgeven. Één routine is al bekend: geef aan als er een pop-up op het scherm opduikt. Dit is het initiële idee, al heeft het voor bredere toepassing een paar belemmerende nadelen, namelijk.
- De component moet op de computer uitgevoerd kunnen worden en dat is lastig te realiseren op de werkcomputer i.v.m. allerlei richtlijnen.
- Het component kan niet werken als het OS van de computer niet is opgestart, als de computer bezig is met updates of als de computer vast loopt.
- De component neemt waarschijnlijk veel verwerkingscapaciteit in beslag.
- Interactie met de component is lastig.
Vanwege deze nadelen is het verstandiger een meer flexibele opzet als uitgangspunt te nemen, namelijk dat het component op een aparte computer werkt, bijvoorbeeld de privé computer, te duiden als de verwerkingscomputer. Maar bijvoorbeeld ook dat het component de camera gebruikt van de verwerkingscomputer om de screenshots van de gebruikerscomputer te verkrijgen. En aangezien de blinde gebruiker niet op het beeldscherm hoeft te kijken, kan de camera ideaal gepositioneerd worden op het scherm van de gebruikerscomputer.
De afstudeeropdracht bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk.
- Onderzoek de instellingen en opstelling die het beste resultaat geeft voor de capturing van de screenshots. Denk hierbij aan resolutie en afstand, eventueel specificaties van de camera.
- Creëer de basisfuncties van de component. Denk aan de heartbeat, eventueel dataopslag, geluidssignalen en interactiemogelijkheden.
- Creëer een signaleringsfunctie om het ontstaan van een pop-up te melden.
- Creëer een signaleringsfunctie om een teller (een percentage) te melden en te volgen. Denk hierbij aan processen die lang lopen en waarvan de voortgang visueel te zien is.
- Bedenk en creëer zelf een derde signaleringsfunctie.
Welke student past goed op deze opdracht?
Je bent een hbo-student in de afstudeerfase van jouw studie. Je hebt interesse in, en affiniteit met, bovenstaande onderwerpen. Daarnaast beschik je over een nieuwsgierige onderzoekende houding en goede communicatieve vaardigheden. Bovenal ben je iemand met een enthousiaste houding die de handen uit de mouwen wilt steken.
Cyber / Information Security
Beheer / Infrastructuur
Communicatie / Design
Business & IT
Diverse opdrachten
Type stage: Onderzoekstage/afstudeerstage
Opleidingsniveau: HBO
Studierichting: ICT, juridisch, bedrijfskunde
Locatie: variabel, o.a. Den Haag (hybride werk is mogelijk)
Startdatum: Februari (uiterlijk aanmelden tot 1 december
Overig: VOG
Over I-Partnerschap
I-Partnerschap Rijk-Onderwijs helpt rijksorganisaties en onderwijspartners om structureel samen te werken op I-gebied. In onderzoeksprojecten, groepsopdrachten, stages en innovatielabs werken studenten, onderzoekers en overheidsmedewerkers samen aan oplossingen voor digitale vraagstukken binnen de Rijksoverheid. Zo draagt I-Partnerschap bij aan een snelle, veilige en betrouwbare digitale dienstverlening voor burgers en bedrijfsleven.
Over de opdracht
Naar aanleiding van onder andere de kindertoeslagen affaire heeft de Nederlandse overheid besloten een grootscheepse verandering in te zetten hoe de overheid met informatie omgaat. Hiervoor is een actieplan met noodzakelijke verbeteringen opgezet, genaamd Open op Orde. Dit plan is opgedeeld in vier actielijnen en deze richten zich op vakkundigheid, gedrag, ICT, wetgeving, processen en sturing.
Jaarlijks wil men weten hoever de gewenste verandering is en voert men metingen uit, de zogeheten n-metingen, om zo deze verbeteringen te monitoren. Om Rijksorganisaties te helpen concrete succesfactoren voor verbetering te vinden wordt er een extra meetmodel ontwikkeld door het lectoraat digital business & society van Hogeschool Windesheim.
Je vormt een team met 3 -5 andere studenten en gaat naar een Overheidsorganisatie die zich aan het onderzoek heeft verbonden om op verschillende niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) interviews af te nemen, gebruikmakend van ons meetmodel. Dit onderzoek levert waardevolle inzichten en praktijkvoorbeelden op. Samen met jouw opdrachtgever binnen de Overheid zal je een specifieke vraag formuleren waar je tijdens de opdracht een antwoord op gaat vinden.
Praktisch:
Je kunt aan dit onderzoek deelnemen als stage of als onderdeel van de minor Data-Driven Innovation aan Hogeschool Windesheim. Het lectoraat en I-Partnerschap zullen jullie goed voorbereiden en begeleiden.
Mocht jouw hogeschool andere periodes hanteren voor stages, projecten of minors, maar wil je toch graag deelnemen? Laat het weten dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Welke student past goed op deze opdracht?
- Je zit in je derde of vierde jaar van een hbo-opleiding.
- Je hebt zin om in een studententeam te werken.
- Omdat het onderzoek in het Nederlands wordt uitgevoerd, is een goede beheersing van de Nederlandse taal vereist.
- Het liefst meld je je aan als team met 3 tot 5 medestudenten.
- Jij bezit de volgende vaardigheden: initiatief tonen, leergierigheid, samenwerken, plannen en organiseren, persoonlijke ontwikkeling
Type stage: Onderzoekstage/afstudeerstage
Opleidingsniveau: WO
Studierichting: Master student met juridische achtergrond en interesse in IT
Locatie: Den Haag, met hybride werken
Startdatum: Zo snel mogelijk, 6 maanden
Overig: Screening nodig
Over Ministerie van Justitie en Veiligheid (afdeling Strategisch Leveranciers Management Microsoft)
Je komt te werken bij de afdeling Strategisch Leveranciersmanagement Microsoft. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de rijksbrede contractafspraken en inkoopvoorwaarden voor software en clouddienstverlening met Microsoft, Google Cloud en Amazon Web Services. De nadruk van het werk ligt op het veilig en binnen de kaders van de privacywetgeving en -verordeningen gebruik kunnen maken van software en cloudproducten en -diensten van deze drie hyperscalers. Dit wordt gerealiseerd door afspraken te maken over het verbeteren van de voorwaarden om de risico’s te beperken en de kosten te verlagen. Dat gebeurt rijksbreed en steeds vaker ook binnen Europa.
Tot de taken van de afdeling behoren onder meer:
- Overheidsinstellingen adviseren bij aanschaf van software en clouddiensten;
- Het evalueren van de risico’s voor onder meer het naleven van privacywetgeving (AVG/GDPR);
- Het organiseren en onderhouden van nationale en internationale netwerken van inkopers en contractmanagers met als doel (1) het aanjagen van gezamenlijke kennis en kunde en (2) het mobiliseren van innovatiekracht op het gebied van inkoop in dit domein.
Over de opdracht
Een belangrijk onderdeel van de strafrechtelijke samenwerking binnen de Europese Unie vormt de uitwisseling van persoonsgegevens tussen de bevoegde autoriteiten van de lidstaten. Deze uitwisseling van persoonsgegevens kan bijdragen aan de opsporing of de vervolging van personen die strafbare feiten hebben gepleegd en de tenuitvoerlegging van straffen. Ook kan de uitwisseling belangrijk zijn in het voorkomen van strafbare feiten en het onderzoek ernaar. Bij de uitwisseling van persoonsgegevens moet echter ook aandacht zijn voor de bescherming van persoonsgegevens van natuurlijke personen (artikel 8 EU-Handvest van de grondrechten).
In het kader van deze stage- of afstudeeropdracht doe je onderzoek naar de vraag: In welke mate zijn de huidige contracten tussen de Rijksoverheid en leveranciers voor software en clouddiensten geschikt voor de verwerking van gegevens die vallen onder de Richtlijn gegevensbescherming opsporing en vervolging (Richtlijn 2016/680)?
Naast de wet op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), speelt hierin ook de richtlijn gegevensbescherming politie en justitie, geïmplementeerd in de Wet politiegegevens (Wpg) en de Wet justitiële en strafvorderlijke gegevens (Wjsg), een belangrijke rol. Diverse vervolgvragen dienen zich dan aan, waaronder: Zijn de AVG en Wpg in compliance met elkaar daar waar het rijksbrede contracten van software en cloudproducten betreft?
Binnen de opdracht zul je zelfstandig aan de slag gaan en krijg je ruimte om eigen deelvragen te onderzoeken. Daarnaast zul je ook actief meelopen op lopende dossiers.
Welke student past goed op deze opdracht?
- Je hebt een solide juridische basiskennis (bv door een afgeronde juridische bachelor)
- Je hebt interesse in legal tech en de overlap tussen innovatie en compliance
- Je hebt enige kennis van de wet- en regelgeving rondom privacy, w.o. de AVG
- Kennis van de Wet Politiegegevens of de wens deze op te bouwen is een pré.
Type stage: Onderzoekstage
Opleidingsniveau: HBO/WO
Studierichting: GEO Media Design, GEO-ICT, Applied GEO Information science of een andere studie die goed aansluit op deze stageopdracht
Locatie: Zwolle in combinatie met hybride
Startdatum: februari
Over het Kadaster
Het Kadaster biedt zekerheid door transparantie over eigendom en gebruik van vastgoed en ruimte. Dat is onze wettelijke taak, aangestuurd vanuit het ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK). Aan de hand van onze betrouwbare data, dragen wij bij aan maatschappelijke vraagstukken. Bijvoorbeeld de energietransitie, de huizenmarkt of een systeem voor landrechten in Colombia of Benin. Dit maakt het werken bij het Kadaster divers.
Je komt terecht in het Topspecials team, een team met 22 toegewijde Geodata medewerkers. Dit team is de drijvende kracht achter de creatie van topografische maatwerkproducten. In ons team word je met open armen ontvangen. Wij zijn meer dan een groep collega’s, het team voelt als een hechte familie die samenwerkt aan gemeenschappelijke doelen. De deskundigheid en toewijding die je overal om je heen ziet, inspireren je om je beste beentje voor te zetten en bij te dragen aan de projecten die het team onderneemt.
Over de opdracht
Het Kadaster is betrokken bij de creatie van een gedetailleerde 1:5000 schaal topografische kaart voor een opdrachtgever. Als onderdeel van dit project is er behoefte aan het genereren van een kaart op een andere schaal, namelijk: 1:10.000. Echter vereist dit grondig onderzoek om te begrijpen welke stappen en aanpassingen nodig zijn om deze schaalverandering te realiseren, gezien de verschillende specificaties van beide kaarten. Als uit onderzoek blijkt dat dit mogelijk is, dan wordt het onderzochte deel omgezet na werkelijke realisatie.
In deze stage ga je onderzoeken of het mogelijk is om deze schaalverandering te realiseren. Je gaat met GIS systemen of met Python aan de slag om een proces te programmeren. Je maakt een ‘proof of concept’ met de haalbaarheid en een implementatiebeschrijving. Het onderzoek voer je zelfstandig uit, uiteraard staan jouw collega’s voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt en om hun expertise met jou te delen.
Welke student past goed op deze opdracht?
- Je hebt kennis van GIS-systemen, ruimtelijke databases en cartografie. Mocht deze kennis nog niet zo breed zijn, dan krijg je bij ons de kans om deze kennis te verbreden en te ontwikkelen.
- Je bent proactief en leergierig, je hebt ruimtelijk inzicht, een analytisch vermogen en je toont initiatief
Mooie stage-opdracht gevonden?
Bekijk het overzicht met stage-opdrachten op deze pagina. Interesse in één of meer vacatures? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief.
- Geef aan waarom je de vacature voor jou interessant vindt.
- Benoem waarom jij geschikt bent voor deze stage.
- Geef een korte samenvatting van 2 projecten die je op school hebt gedaan.
- Noteer je kennis binnen ICT, zoals programmeertalen.
Tip: hoe concreter je cv en motivatiebrief, hoe sneller de sollicitatieprocedure zal lopen!
Stuur je motivatie en cv naar het team van Rijks I-Stage: Rijksistage@rijksoverheid.nl.
Zit jouw droomstage er niet tussen?
Geen probleem! Laat ons met een cv en motivatie weten waar je naar op zoek bent, we kijken graag samen met jou wat er mogelijk is.
- Benoem een projectvoorstel met minimaal 2 onderwerpen die jij interessant vindt.
- Geef een korte samenvatting van 2 projecten die je op school hebt gedaan.
- Noteer je kennis binnen ICT, zoals programmeertalen.
Stuur je motivatie en cv naar het team van RIjks I-Stage: Rijksistage@rijksoverheid.nl.