Voor rijksorganisaties

Rijks I-Stage is er voor elke rijksorganisatie en I-student. Daarvoor werken wij nauw samen met collega-rijksorganisaties en onderwijsinstellingen. Wij helpen bij het maken van de juiste verbindingen op het juiste moment en laten studenten kennismaken met de Rijksoverheid als aantrekkelijke I-werkgever.

Wij zijn hét centrale punt voor I-studenten die een leerzame stageplek zoeken binnen het Rijk en ondersteunen rijksorganisaties bij het wervingsproces. Zaken die wij oppakken zijn: de online werving van I-stagiairs, actief vertegenwoordigen van de ‘Rijks I-stages’ op evenementen, organiseren van meetups waar organisaties en studenten kennis kunnen maken, ondersteunen van het selectieproces en het organiseren van interne I-stagiair events. Daarnaast kunnen we je door middel van een workshop helpen met het formuleren van stageopdrachten.

Deelname is kosteloos. Van aangesloten rijksorganisaties wordt actieve inzet en een centrale contactpersoon gevraagd. Neem contact met ons op door te mailen naar rijksistage@rijksoverheid.nl.

Werving en selectie

Een goede match tussen I-student en een rijksorganisatie staat bij Rijks I-Stage centraal. Het vinden van de ideale werkplek voor de student en tegelijkertijd het werven van de juiste aanvulling op het team voor de betreffende rijksorganisatie is dan ook in het belang van zowel de student als de rijksorganisatie.

We gaan actief op zoek naar geschikte stagekandidaten en passende stageplekken. Na een intake matchen wij de studenten met een stageplek, waarbij de student zich op zijn plek voelt en een echte aanvulling is voor het team en de stage-organisatie.

Na het voorstellen van een geschikte stage-kandidaat, plant de stage-organisatie het kennismakingsgesprek in tussen de stagebegeleider en de student. Als beide partijen een klik hebben, dan kan de stageperiode beginnen. De stage-organisatie is verantwoordelijk voor het personele proces en zorgt dat dit in gang gezet wordt: de student wordt officieel aangenomen en begeleid.

Begeleiding

De I-stagiair wordt begeleid door de stagebegeleider op locatie. Deze persoon werkt nauw samen met de stagiair en kan de stagiair op een prettige manier kennis laten maken met het ICT-vak en de Rijksoverheid.

Rijks I-Stage biedt de studenten aanvullend periodiek sociale bijeenkomsten en kennisevenementen, om ook met medestagiairs bij andere organisaties in contact te komen. Denk hierbij aan lunchbijeenkomsten met alle I-stagiairs.

Heb je interesse in een I-stagiair of heb je een leuk vraagstuk waar I-studenten mee aan de slag kunnen? Neem dan contact met ons op via rijksistage@rijksoverheid.nl en meld je gauw aan!