Van goed idee naar groots resultaat: doe de introductiecursus Innovatiemanagement

Ben je in dienst bij de overheid en benieuwd hoe je betere resultaten kunt boeken met jouw innovatieprojecten? Dan is de introductiecursus Innovatiemanagement van Innoveren met Impact iets voor jou. In drie diepgaande sessies leer je hoe je effectiever kunt innoveren én zicht krijgt op innovaties die meer impact opleveren.

De introductiecursus is bedoeld voor rijksprofessionals die beter willen worden in innoveren. Ervaring in het vakgebied is een pre, maar niet per sé nodig. Voor je begint krijg je van ons alle informatie voor een vliegende start.

Introductiecursus innovatiemanagement, voor managers, adviseurs en andere professionals werkzaam bij de Rijksoverheid en zbo's. 23 mei, 12 juni en 3 september 2024 in Utrecht en Den Haag

Dit kun je verwachten

In drie sessies van twee blokken geven we inzicht in wat innovatiemanagement kan betekenen voor jouw organisatie. Om daar mee te starten werken we een concreet onderdeel van innovatiemanagement uit en kijken we samen hoe je een innovatieproject stapsgewijs kunt uitvoeren. De cursus wordt verzorgd door ervaren innovatieconsultants en met één of twee andere cursisten neem je een actuele innovatie-uitdaging onder de loep. Samen ontwerp je op basis van het aangereikte materiaal en tijdens de cursus geoefende werkvormen een innovatie-aanpak. Die presenteren jullie samen tijdens de slotsessie. Rond je de cursus met succes af? Dan ontvang je een certificaat van deelname en elke bijeenkomst eindigt met een gezellige netwerkborrel.

Bekijk het programma op de website van Innoveren met Impact.

Dit levert het op

De cursus is een goede introductie voor de opleiding Innovatiemanagement voor Overheidsprofessionals. Je krijgt uitleg over wat innovatiemanagement inhoudt en hoe innoveren werkt in de context van de overheid. Rond je de cursus met succes af dan ontvang je een certificaat van deelname en dankzij de borrels doe je warme contacten op met andere rijksinnovators.

Praktische informatie

Voor wie: managers, adviseurs en andere professionals werkzaam bij de Rijksoverheid en zbo’s.

Data en locaties: 23 mei in Utrecht, 12 juni en 3 september in Den Haag

Tijdstippen: 13:30 tot 17:00 uur met aansluitende borrel. Op 23 mei sluiten we aan bij de Rijks Innovatie Community borrel bij The Green House Utrecht.

Docenten: Diederik van Leeuwen en Leo Hörnig, plus begeleiding door innovatie-adviseurs

Meld je nu aan

Heb je interesse in de introductiecursus Innovatiemanagement? Meld je dan meteen aan. Wees er snel bij want voor de cursus zijn maximaal 20 plekken beschikbaar. De cursus kost € 700,- per deelnemer.

Meer informatie

Wil je meer weten over de introductiecursus Innovatie Project Management, de Opleiding Innovatiemanagement voor Overheidsprofessionals of Innoveren met Impact? Neem een kijkje op de website of neem contact met ons op.