18 april Save the date: kennissessie Datascience/AI

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Den Haag

De kennissessie vindt plaats bij ZZiin, Den Haag Centraal.

Houd 18 april van 15:30 tot 17:00 vrij, want dan organiseert I-Partnerschap in Den Haag een inspirerende kennissessie over Datascience/AI. Leer van organisaties binnen de Rijksoverheid.

I-Partnerschap verbindt de juiste overheids- en onderwijspartijen met elkaar. Dit doen wij door vele vormen van samenwerking mogelijk te maken op thema’s als informatiehuishouding, cyberveiligheid, AI en softwareontwikkeling. In een reeks kennissessies delen we inzichten en mogelijke oplossingen die voortkomen uit deze unieke samenwerking tussen overheid en onderwijs. 

Kunstmatige intelligentie (of artificiaI intelligence, kortweg AI) speelt een groeiende rol in ons dagelijks leven. In de dienstverlening van bedrijfsleven en overheid nemen algoritmes steeds meer en complexere taken over, gevoed door data. Denk bijvoorbeeld aan het beslissen over een subsidieaanvraag of het signaleren van mogelijke fraude.

Te gast is Inge Strijker, docent Business en IT Management van de hogeschool Windesheim. Zij presenteert de resultaten tot nu toe van haar onderzoek over het voorkomen van bias in algoritmes bij de Dienst Toeslagen. Verder staat een presentatie van Igor ter Halle en Pascal de Vries op het programma. Zij zijn allebei verbonden als docent-onderzoeker aan het lectoraat Digital Business & Society van Hogeschool Windesheim en ontwikkelen een aanpak voor professionals om uitleg te kunnen geven over algoritmes en de context waarin het algoritme is gebruikt.

Voor wie?

Ben je (IT/IV)-manager of werk je aan vraagstukken over datascience/AI bij een Rijksorganisatie? Of doe je onderzoek naar de verantwoorde toepassing van datascience/AI? Dan is deze kennissessie zeker interessant voor jou. Andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Datum & tijd

De sessie is op donderdag 18 april van 15:30 - 17:00 in Zzin Den Haag Centraal Station, Locaties ZZIIN Centraal Station Den Haag & Breda – ZZIIN Conference Center.

Meer weten?

Stuur een e-mail naar i-partnerschap@rijksoverheid.nl en we nemen contact met je op. Meer weten over I-Partnerschap? Kijk dan op onze website.