Samen met Rijks I-Stage is meer mogelijk!

I-Partnerschap en Rijks I-Stage trekken sinds kort samen op als één gecombineerd team. Zo helpen we elkaar, maar brengen vooral ook de samenwerking tussen hoger onderwijs en Rijksoverheid verder.

I-Partnerschap Rijk-Hoger Onderwijs adviseert en helpt bij het opbouwen en verduurzamen van samenwerkingen tussen Rijk en hoger IT-onderwijs. Zo denken we met rijksorganisaties mee over actuele digitaliseringsvragen, koppelen hen aan lopende samenwerkingen of zoeken passende kennisinstellingen voor het opbouwen van een nieuwe relatie.

Door samen te werken met Rijks I-Stage kunnen we rijksorganisaties en onderwijsinstellingen nog beter ondersteunen. Met een snelle ingang naar goede IT-studenten bijvoorbeeld, ervaring in het begeleiden van studenten (ook online) en een bewezen selectie- en matchingsproces.

Marc-Jan Kraaijenzank, programmamanager I-Partnerschap: ‘‘Met Rijks I-Stage in het team kunnen we opdrachtgevers maatwerk bieden, met een zorgvuldig afgestemd aanbod van studenten die past bij hun vraag. En daarnaast zijn het ook nog eens hele goeie studenten!’’

Graciëlla Gentle, coördinator Rijks I-Stage: ‘‘Naast goede stagiairs brengen we rijksorganisaties nu ook op andere manieren in contact met IT-talent en de laatste IT-kennis. Via groepsopdrachten bijvoorbeeld, waarbij docenten de studenten begeleiden bij een toegepaste praktijkopdracht. Of in de vorm van tijdelijke bijbanen voor IT-studenten.’’