Rijks I-AMC & Werving netwerkbijeenkomst

Wat krijg je als je de projectteams I-AMC en Versterking Capaciteit Informatiehuishouding (IHH) samenvoegt? Juist: een bruisend team met de nieuwe naam 'Rijks I-AMC & Werving'. Op donderdag 8 februari stelde het nieuwe team zich voor en was er voor alle IT-/IV- recruiters, vacaturehouders en andere geïnteresseerden de gelegenheid om kennis te maken.

De 2 projecten werkten al veel samen, maar hebben per 1 januari 2024 officieel de krachten gebundeld. Meteen bij binnenkomst was het gezellig, veel mensen die elkaar al kenden en ook nieuwe ontmoetingen. Tijdens de eerste ronde stellen alle expertises van het team zich voor: business development, campagnes, content, events, recruitment, contactstrategie en data & onderzoek.

Na een korte pauze was het tijd om via Mentimeter te bekijken wat de successen, behoeftes en uitdagingen bij de bezoekers zijn op het gebied van werving van I-professionals. Zo deelt de Kamer van Koophandel (KVK) dat zij afgelopen jaar 80 interim-collega's in vaste dienst hebben genomen.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft succes geboekt met een referral programma, waarbij collega's een bonus ontvangen als ze een nieuwe collega aandragen.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deelt de uitdagingen van internationaal werven van dierenartsen. Een interessante aanpak, maar ook een behoorlijke investering. Verdere uitdagingen die leven bij de bezoekers zijn uitstroom, doorstroom, het niet goed kwijt kunnen van goede kandidaten en het voorspellen van de capaciteitsbehoefte vanuit de business.

Hoe kunnen we organisaties nog beter faciliteren? In de Mentimeter kwam naar voren dat ze bijvoorbeeld IT-recruitment missen. Verder was er veel interesse voor de datarapportages die Rijks I-AMC & Werving weer gaat delen. Uit de evaluatie bleek dat de bezoekers het een waardevol evenement vonden. Ze gaven een gemiddeld cijfer van 8,2. Ook tijdens de netwerkborrel bleven er veel bezoekers gezellig aan de praat. We kijken terug op een geslaagde middag.

Reacties van enkele bezoekers

Anil Kaplan, corporate recruiter bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid:

'Wat is het leuk om hier mensen te ontmoeten en zo mijn netwerk uit te breiden. Alleen daarvoor is dit programma al heel interessant. Daarnaast ben ik benieuwd naar de data die jullie delen. Onderzoek kan ons de juiste handvatten geven om kandidaten te bereiken.'

Inge ter Horst, recruiter bij Justid:

'Ik zie zo veel toegevoegde waarde in de programma's, dat ik zelfs helemaal uit Almelo kom om deze te bezoeken. Wij zijn maar een kleine organisatie, dus we liften graag kosteloos mee met de programma's. Zo hebben we al een paar keer een artikel gemaakt en ook meegedaan aan de events. Het is goed om te horen dat iedereen worstelt met dezelfde thema's, zoals Engelstalige sollicitaties, referral recruitment en forecasting.'

Eelke Pol, manager mensen, middelen en ondersteuning bij de Algemene Rekenkamer:

'We zijn verrast door jullie enthousiaste team en het lekkere tempo in de presentaties. Jullie komen daadkrachtig over. We willen zeker gebruikmaken van de dienstverlening, omdat er komende jaren veel mensen in onze organisatie met pensioen gaan.'

Wil je er volgende keer (weer) bij zijn? Dit zijn de aankomende events:

  • 14 mei online netwerkbijeenkomst
  • 1 oktober fysieke netwerkbijeenkomst
  • 11 november Open Huis IT&IV @Rijksoverheid (aanmelden via openhuis@rijksoverheid.nl)