Zelf Gateway Reviewer worden?

Werk jij op senior managementniveau en heb jij overheidservaring? Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten om een collega te helpen en er zelf ook nog van leren? Word dan reviewer bij Bureau Gateway.

Waarom Gateway Reviewer worden?

Als Gateway Reviewer lever je een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse overheid en je doet veel relevante ervaring op. Ook bouw je aan je netwerk.

Nadat je bent opgeleid tot reviewer, kun je uitgenodigd worden om een review uit te voeren. Na de voorbereiding ga je met drie andere collega’s een week op pad om een dossier, programma of project binnen de overheid te onderzoeken aan de hand van de methode van Gateway Review. Aan het einde van deze week, rapporteer je als team aan de opdrachtgever wat jullie bevindingen zijn. 

Als reviewer is het belangrijk dat je een teamspeler bent. Naast je deskundigheid en bestuurlijke ervaring beschik je over een open blik en goede communicatieve vaardigheden.

Aanmelden als Gateway Reviewer

Ben je geïnteresseerd om reviewer te worden bij Gateway Review? Stuur dan een mail met je cv naar postbusGateway@minbzk.nl.

Daarna volgt een oriënterend gesprek en zullen wij samen met jou nagaan of jouw competenties en ervaring een aanvulling zijn op onze Gateway community. Als dat het geval is, zul je worden uitgenodigd om deel te nemen aan een ééndaagse opleiding.

Tijdens deze dag leer je wat Gateway Review is en ga je al in de praktijk oefenen. Na de opleidingsdag kun je worden ingezet als reviewer. 

Wij proberen om onze reviewers tenminste één keer per anderhalf jaar deel te laten nemen aan een reviewteam. Dit kost je een week plus nog enkele uren voorbereiding. Ook zul je worden gevraagd om voor en na de review aan enkele afspraken deel te nemen.