Rijks I-trainees sluiten traineeship af met epische Endgame

De Rijks I-trainees van lichting 7 hebben hun traineeship afgesloten met een epische Endgame. Op 3 en 4 juli speelden zij de Endgame in Madurodam. Dit wordt jaarlijks georganiseerd door de Leer en Ontwikkel Campus (LOC) als afsluiting van het tweejarige leer- en ontwikkeltraject.

Spannende AI challenges

Het thema van de tweedaagse Endgame was dit jaar Heroes in Darkness, gebaseerd op het boek van George Orwell, 1984. Het verhaal was dat in 2084 AI de hele overheid overnam en de teams gingen aan de slag om AI te verslaan, maar moesten wel oppassen op actieve mollen. Er werden spannende challenges gedaan, bordspellen gespeeld en pitches gegeven. Een aantal belangrijke opdrachtgevers van het Rijks I-Traineeship waren aanwezig tijdens de grande finale om de pitches van de teams te beoordelen.

Eindstrijd

Na een spannende eindstrijd was de winnaar van de Endgame het team ‘The deviants’. Zij mochten met een mooie ingelijste poster naar huis, uitgereikt door Marthijn de Blaeij, de organisator van de Endgame.

Rijks I-trainee Marije vertelt: ‘Ik vond het geslaagde dagen en leuk om weer met elkaar te zijn en twee dagen bezig te zijn met zo’n groot spel. We hadden een enthousiast team en we hebben elkaar ook geholpen.’

Organisator LOC Yvette Kors zegt: ‘Ik kijk terug op twee succesvolle dagen. Het afsluiten van het traineeship met de Endgame is elk jaar weer een feest, zowel voor de trainees als voor ons. Je ziet dat de groep veel plezier heeft en de kennis die ze afgelopen jaren hebben opgedaan goed weten te gebruiken.’

Afsluiting

Na de Endgame was er een feestelijke afsluiting met een barbecue op het Scheveningse strand waar de Rijks I-trainees werden toegesproken en bedankt door de manager van het Rijks I-Traineeship Nienke de Jongh. Er waren ook mooie persoonlijke woorden van de traineecoördinatoren die de trainees twee jaar lang begeleidden. Ook werden de certificaten uitgedeeld.

Wij wensen alle trainees van lichting 7 een hele mooie toekomst!