Terugblik studiereis Helsinki Rijks I-Traineeship

Dertig Rijks I-trainees reisden onlangs naar Helsinki voor een studiereis. Zij bezochten van 29 april tot 4 mei verschillende bedrijven en overheidsinstanties om kennis op te doen op het gebied van ICT, data en cyber. Wat leerden ze en wat nemen ze mee terug naar Nederland? Bekijk het nu in de speciale aftermovie.

Werkbezoeken

In de video vertellen Rijks I-trainees over de werkbezoeken aan VTT, Sitra, de Nederlandse ambassade in Finland, NCSC Finland, Forum Virium Helsinki, The European Centre of Excellence for Coutering Hybrid Threats, Kuntarahoitus - MuniFin en Helsinki Insitute for Information Technology.

Veel geleerd

Rijks I-trainee Nikki Trebels vertelt: “Ik heb veel geleerd van de studiereis en de verschillende soorten werkbezoeken. Het werkbezoek bij het Finse National Cyber Security Centre sprong eruit, omdat er internationale samenwerking bij komt kijken en dat er veel wordt samengewerkt binnen de EU op het gebied van ICT, data en cyber. Ik was verrast hoe interessant ik het vond om te ontdekken waar andere overheden en organisaties mee bezig zijn binnen deze domeinen.

Daarnaast was het natuurlijk gezellig om samen met 30 Rijks I-trainees op te trekken en de stad te verkennen. De nationale feestdag Vappu hebben we ook van dichtbij meegemaakt. Het was een onvergetelijke leerzame studiereis.”

Kennisuitwisseling

Het doel van de jaarlijkse studiereis is de bevordering van kennisuitwisseling, innovatie en professionalisering binnen de Rijksoverheid door het ondersteunen van jong talent en het opdoen van kennis bij internationale partners op het gebied van ICT, data en cyber.