Beter innoveren begint met het Stappenplan Innovatieprojecten en de Innovatietoolkit

Veel overheidsorganisaties innoveren om de impact van hun organisatie te vergroten. Bij de ene organisatie gaat het sneller dan bij de ander. Innoveren met impact helpt overheidsorganisaties en teams krachtiger innoveren. Onder meer met het Stappenplan Innovatieprojecten en de Innovatietoolkit. Ontdek hoe jij met hulp van deze documenten innovatiedoelen kunt bereiken.

Met het Stappenplan Innovatieprojecten (StIP) en de Innovatietoolkit heb je krachtige gereedschappen in handen om de innovatiekracht van jouw organisatie te vergroten. Beide zijn ontstaan vanuit de behoefte om overheidsorganisaties innovatiever te laten werken en het ‘gat’ in de kennis over innoveren in overheidscontext te vullen.

Top-inzichten voor betere resultaten

De documenten zijn samengesteld op basis van innovatie-ervaringen van rijksinnovators, actuele vakkennis en het gedachtengoed achter de Innovatie Maturity Scan. Je kunt ze los van elkaar gebruiken. Maar, in combinatie ontsluit je de volle kracht van de inhoud. Het stappenplan kan op die manier dienstdoen als een gids door het innovatieproces die je bijspijkert en adviseert over de inzet van de juiste tools op het beste moment. Zó werk je slimmer en sneller naar een innovatievere organisatie, waar volwassen, rendabele innovaties worden ontwikkeld, die tegemoet komen aan de behoeften van ambtenaren, individuele burgers en de samenleving.

Start vandaag met innoveren

Download het stappenplan en de toolkit en begin vandaag nog met innoveren. De inhoud helpt je focussen op wat het belangrijkst is: organisaties, teams en medewerkers helpen innoveren. Gebruik het stappenplan als gids op je innovatiereis om sneller, slimmer en effectiever te innoveren. Download onze documenten en maak een vliegende start.

> Het Stappenplan Innovatieprojecten: Een compleet stappenplan voor innovatie(project)management, met actuele informatie over het vakgebied, toegespitst op de overheidspraktijk.

> De Innovatietoolkit: Een praktische toolkit met eenvoudig printbare werkbladen en workshopvormen om jouw organisatie innovatiever te maken. Inclusief handige LEAN-startup tools zoals de Crazy 8’s, Fast Idea Generator en een Now-Wow-How matrix.

Meer weten?

Behoefte aan nog meer innovatiekennis? Meld je dan aan voor de Introductiecursus Innovatiemanagement. Daar leer je in drie diepgaande sessies hoe je effectiever kunt innoveren én zorgt voor innovaties die meer impact maken. Heb je vragen? Neem contact op met het team van Innoveren met Impact.