Twee duale promovendi via I-Doctoraat gestart bij de IND en de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Afgelopen jaar heeft I-Doctoraat voor meerdere rijksorganisaties een geschikte duale PhD-kandidaat gevonden om voor hen promotieonderzoek te doen. Fris gestart zijn Juliette Ermers en René Grasmeijer.

Juliette Ermers is stafmedewerker en promovenda bij Eerste Kamer der Staten-Generaal. Begin december werd ze daar feestelijk onthaald door Luuk Van Luijk, Remco Nehmelman en Kim van Dooren. Vanuit Utrecht University was Jurgen Goossens erbij en namens I-Partnerschap Sanela Hujdur. Juliette gaat onderzoeken hoe het parlement voldoende grip kan krijgen op de inzet van algoritmische systemen bij bestuurlijke besluitvorming.

René Grasmeijer is adviseur bedrijfsvoering en promovendus bij Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Zijn PhD-traject is een samenwerking tussen de IND, de Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam) en de Utrecht University. Ook zijn komst werd gevierd, samen met Flora van den Berg-Janssen van de IND, Bart van den Hooff van Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam) en Sanela Hujdur. Promoveren is voor René een droom die uitkomt: ‘Ik wilde ooit promoveren, dat was echt een droom. En dit ging ook nog eens over iets dat mij heel erg aansprak, namelijk het vernieuwen van een ICT-landschap en hoe dat landschap op koers te houden.”

Namens I-Partnerschap wensen wij Juliette Ermers en René Grasmeijer heel veel succes!
Binnenkort gaan we uitgebreider met hen in gesprek over hun onderzoek en de ervaringen binnen hun duale promotietraject.

𝗪𝗮𝗮𝗿𝗱𝗲𝘃𝗼𝗹𝗹𝗲 𝗜-𝘁𝗼𝗽𝘁𝗮𝗹𝗲𝗻𝘁𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗻𝘂𝘁𝘁𝗶𝗴𝗲 𝘄𝗲𝘁𝗲𝗻𝘀𝗰𝗵𝗮𝗽𝗽𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗸𝗲𝗻𝗻𝗶𝘀

Met een duale promovendus haal je als rijksorganisatie voor vijf tot zes jaar I-toptalent in huis dat wetenschappelijk onderzoek doet én meewerkt als collega. De tussentijdse onderzoeksresultaten zijn meteen toe te passen in de praktijk. Zo kun je duurzame stappen zetten in rijksbrede I-vraagstukken als informatiehuishouding, cybersecurity, data en AI. Meer weten? Lees over het I-Doctoraatsprogramma van I-Partnerschap op onze website.