Click&Connect: meer dan 70 studenten gingen in gesprek met rijksorganisaties

Donderdag 9 november zijn er weer veel nieuwe connecties gelegd tussen rijksorganisaties en studenten tijdens het Click&Connect event dat dit keer plaatsvond bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag.

Bij deze editie van Click&Connect waren aanwezig: Politie Nederland, Ministerie van Defensie, Shared Service Centrum ICT (SSC-ICT), Auditdienst Rijk (ADR), Ministry of Education, Culture and Science (OCW), Logius, Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), Justitiële ICT Organisatie (JIO) en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit - NVWA. Ook waren er drie informatieve stands over Informatiehuishouding, I-Bijbanen en Rijks I-Traineeship.

Tijdens de stagemarkt kregen de circa 70 aanwezige studenten de gelegenheid om antwoorden op hun vragen te krijgen, terwijl de organisaties tegelijkertijd konden ontdekken of er een klik aanwezig was!

Thijs Hess, programmamanager Informatiehuishouding bij de Inspectie Leefomgeving en Transport: “Wij werken sinds ongeveer een jaar samen met I-Partnerschap, die ons helpt met het formuleren van behoeften en het uitzetten van functies. We zijn vandaag bij het Click&Connect event aanwezig om studenten te matchen en ook om meer te horen over wat studenten zoeken. We hebben nu twee vacatures uitstaan, maar er is meer mogelijk. Dus ik vind het ook fijn om de behoeften van studenten te horen.”

Houcem Ahrassi, student bij ICT-campus in Hilversum: “Ik ben als mbo-student op zoek naar een stage en mijn voorkeur gaat echt uit naar een plek bij de Rijksoverheid. Als mbo-student lijkt dit in eerste instantie lastiger, maar er zijn wel mogelijkheden kom ik nu achter bij Click&Connect.”

Een groep studenten van de opleiding Forensisch ICT aan de Hogeschool Leiden vertelt enthousiast: ”We zijn hier vandaag heen gekomen om een stage te zoeken, maar ook om onze blik te verbreden wat er allemaal mogelijk is. Dat is beide zeker gelukt. We hebben interessante rijksorganisaties gesproken waar we wel stage willen lopen en deze bleken ook in ons geïnteresseerd. We hebben contactgegevens uitgewisseld.”

Click&Connect is een initiatief van Rijks I-Stage onderdeel van I-Partnerschap Rijk - Onderwijs. De eerstvolgende editie staat gepland over enkele maanden. Benieuwd naar meer informatie over Click&Connect of wil je jouw rijksorganisatie alvast aanmelden? Stuur dan een e-mail naar rijksistage@rijksoverheid.nl.