Innoveren met Impact duikt in nieuwe innovaties @ The Next Web

Een selecte groep innovators binnen de Rijksoverheid bezoekt op 15 en 16 juni The Next Web Amsterdam technologieconferentie. Waarom is dit interessant voor jou? Alle kennis die zij opdoen deelt Innoveren met Impact in prikkelende podcasts en diepgaande kennisartikelen.

Innovatie in overheidscontext heeft een heel andere dynamiek dan in het bedrijfsleven of bij startups. In de opleiding Innovatiemanagement leren overheidsprofessionals hoe ze effectiever kunnen innoveren in overheidscontext. Hiervoor zijn lessen uit het bedrijfsleven interessant, maar vaak niet één op één te kopiëren. Het maken van een dergelijke vertaalslag is een van de dingen die je leert in de opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals. Maar om er bedreven in te worden en blijven moet je ermee aan de slag. Om dit te ondersteunen organiseert Innoveren met Impact een aantal bijeenkomsten per jaar, het bezoek aan The Next Web hoort hierbij.

Op pad met een missie

The Next Web Amsterdam is Europa's grootste technologie evenement. Meer dan 6.000 bedrijven uit alle sectoren, waaronder overheidsorganisaties, zijn aanwezig. Minister-president Mark Rutte opent het evenement. Tijdens het evenement worden de rijksinnovators verdeeld in kleine groepjes. Aan de hand van een thema uit het Innovatie Maturity Model (leiderschap, cultuur, sociale innovatie, uitvoering en sturing) analyseren ze innovaties en methodieken die ze tegenkomen tijdens The Next Web. En in diverse workshops worden ze uitgedaagd om de kansen en obstakels voor inzet binnen de Rijksoverheid onder de loep te nemen. Tijdens het event gaan Mark Dierkes en Diederik van Leeuwen (beide werkzaam bij I-Interim Rijk en consultants binnen het team Innoveren met Impact) met de rijksinnovators om tafel om hun bevindingen te bespreken. Van deze gesprekken worden podcasts gemaakt. Daarnaast wordt er een serie kennisartikelen opgeleverd. Innoveren met Impact gaat op pad met een duidelijke missie: zorgen dat we allemaal slimmer en krachtiger leren innoveren.

Meer weten?

Benieuwd wat we kunnen leren van The Next Web of geïnteresseerd in de opleiding Innovatiemanagement voor Overheidsprofessionals? Houd de website van Innoveren met Impact in de gaten. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Stuur een mail naar innoverenmetimpact@rijksoverheid.nl