Rijks ICT Gilde in vakblad Computable

ICT-vakblad Computable zet het Rijks ICT Gilde in de schijnwerpers. Het vakblad biedt een mooi portret van de organisatie en gaat in op de achtergrond van het ontstaan. ‘Het Rijk probeert op allerlei manieren de digitale deskundigheid binnen de eigen organisatie te verhogen’, meldt Computable. Het vakblad noemt Rijks ICT Gilde ‘een van die instrumenten om de digitale deskundigheid binnen de rijksoverheid te versterken, specifiek gericht op softwareontwikkeling, ict-beveiliging, en data en artificiële intelligentie (in combinatie met privacy en ethiek)’. Daarbij citeert het vakblad een woordvoerder van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: ‘Het bestaansrecht is kennisdeling en kennisbehoud om als Rijk meer zelf te kunnen en te weten op techvlak en daardoor ook een betere opdrachtgever te kunnen zijn voor de markt.'

Nieuwsgierig? Lees het volledige artikel over het Rijks ICT Gilde op Computable.

Het Rijks ICT Gilde maakt sinds begin dit jaar deel uit van de Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (ODI). Rijksorganisatie ODI biedt binnen de rijksoverheid dienstverlening op het gebied van organisatie-, digitalisering- en innovatievraagstukken. Onder Rijksorganisatie ODI valt een aantal suborganisaties, waaronder het Rijks ICT Gilde, I-Vakmanschap, I-Partnerschap Rijk-Onderwijs, Bureau Gateway, Bureau Delta Review, I-Interim Rijk, Rijks I-Traineeship en Innoveren met Impact.