Click&Connect: studenten gingen in gesprek over I-Stages, I-Bijbanen en I-Traineeships

Met een tevreden gevoel kijken we terug op alweer het zesde Click&Connect event, dat donderdag 9 november plaatsvond! We telden circa 70 aanwezige studenten, die enthousiast in gesprek gingen met verschillende overheidsorganisaties. Waarom de studenten aanwezig waren? Ze wilden een stage vinden of een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden van werken bij de Rijksoverheid.

Een groep studenten van de opleiding Forensisch ICT aan de Hogeschool Leiden vertelt enthousiast: ”We zijn vandaag hierheen gekomen om een stage te zoeken, maar ook om onze blik te verbreden van wat er allemaal mogelijk is. Dat is beide zeker gelukt. We hebben interessante organisaties gezien waarbij we wel stage willen lopen en deze bleken ook in ons geïnteresseerd. We hebben gegevens uitgewisseld.”

Dat er ook voor mbo-studenten kansen liggen bij de overheid, bleek maar weer. Houcem Ahrassi, student bij ICT-campus in Hilversum: “Ik ben als mbo-student op zoek naar een stage en mijn voorkeur gaat echt uit naar een plek bij de Rijksoverheid. Als mbo-student lijkt dit in eerste instantie lastiger, maar er zijn wel mogelijkheden kom ik nu achter bij Click&Connect.”

Thijs Hess, programmamanager Informatiehuishouding bij de Inspectie Leefomgeving en Transport legt uit dat ze als organisatie echt geïnteresseerd zijn in de wensen en behoeften van studenten: “We zijn vandaag bij het Click&Connect event aanwezig om studenten te matchen en ook om meer te horen over wat studenten zoeken. We hebben nu twee vacatures uitstaan, maar er is meer mogelijk. Dus ik vind het ook fijn om de behoeften van studenten te horen.”

Click&Connect is een initiatief van Rijks I-Stage, onderdeel van I-Partnerschap Rijk - Onderwijs. De eerstvolgende editie staat gepland over enkele maanden. Benieuwd naar meer informatie over Click&Connect? Stuur dan een e-mail naar rijksistage@rijksoverheid.nl.