Voor studenten

Ben je mbo-, hbo-, of universitair student en ben je opzoek naar een stage, afstudeeropdracht en/of bijbaan binnen het I-domein? Via Rijks I-Stage heb je toegang tot I-stages en -onderzoeksopdrachten bij verschillende rijksorganisaties.  Je ervaart hoe het is om te werken als I-professional bij het Rijk en je doet belangrijk werk voor Nederland.

Solliciteer via de stagevacature op Werken voor Nederland en wij nemen contact met je op om een stage-, onderzoek of bijvaan te vinden die bij je past. 

Meer informatie vind je hier! 

Perfecte match

Het I-landschap van de rijksoverheid is erg divers en dat betekent dat er veel mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld leren hoe je technologieën toe kunt passen om organisaties cyberveilig te houden, je kunt je verdiepen in de wereld van onze software developers, maar je kunt bijvoorbeeld ook datasets analyseren om te komen tot slimme oplossingen en meekijken in de keuken van I-beleid. Het belangrijkste is dat je kiest voor een stageplek die past bij jou als persoon en jouw I-ambitie. En hier helpen wij je bij. Meld je hier aan en dan gaan we samen op zoek naar jouw perfecte match!

Aan de slag

Via Rijks I-Stage krijg je de kans om je te oriënteren op verschillende rijksorganisaties. Op basis van jouw wensen stellen we jou voor aan één of meerdere rijksorganisaties en na een goed en positief gesprek vindt er een match plaats tussen jou en een organisatie. Gefeliciteerd! Jouw stageperiode gaat van start.

De organisatie waar jij aan de slag gaat, past bij jouw I-ambitie en jouw leer- en groeiproces. Als I-stagiair ben je leergierig, neem je initiatief en kun je goed samenwerken. De combinatie met een interessante opdracht en een fijne stagebegeleider maakt dat jij waardevolle en leerzame ervaring opdoet en op een prettige manier kennis maakt met de Rijksoverheid.

Tijdens jouw stageperiode staat jouw ontwikkeling centraal. Ook zorgt de organisatie ervoor dat jij snel je plek vindt als I-stagiair. Je krijgt daarbij professionele begeleiding op locatie, een werkplek en collega’s. Jouw stagebegeleider helpt jou om het ICT-vak te leren, is het aanspreekpunt voor al jouw vragen tijdens de stageperiode en schrijft ook jouw eindbeoordeling.

Ontmoeten en kennis delen

Rijks I-Stage nodigt je tijdens jouw stage uit voor interessante events bij de rijksoverheid en organiseert af en toe een borrel. Hier ontmoet je andere Rijks I-stagiairs en –collega’s, kun je ervaringen uitwisselen en kom je nog meer te weten over werken bij het Rijk.

Solliciteren

Wil jij graag een I-stage doen bij de Rijksoverheid? Op de stagevacature pagina kun je zien wat ons huidige aanbod van I-stages is. Solliciteren doe je vervolgens hier via onze Werken voor Nederland pagina!

Op de hoogte blijven van nieuws, events en verhalen van I-stagiairs? Volg ons op LinkedIn en Instagram.