Maak kennis met Sangeeta Harylallsingh van Mindful Rijk

“Ik ben onlangs gestart als projectleider voor de thema’s: Werkdesign en Werken vanuit je Sterke Kanten."

“Met Werkdesign voeg je creativiteit toe aan je dagelijkse werkzaamheden op een manier die bij je past. Hierdoor ervaar je meer bevlogenheid, heb je betere resultaten, meer uitdaging en meer focus. Bovendien geeft het je tools om te identificeren wat jij kunt gebruiken als hulpbron. Organisaties hebben hierin ook een belangrijke rol. Denk aan het vrij maken van tijd, het beschikbaar stellen van middelen en het laten zien van voorbeeldgedrag.
Mindful Rijk werkt vanuit bevlogenheid om het verandervermogen van mens en organisatie te vergroten. In samenwerking met Grenzeloos Samenwerken heeft Mindful Rijk werkdesign gekoppeld aan de waarden van het Ambtelijk Vakmanschap. Hiermee kun je in de context van jouw rol als ambtenaar werken vanuit je kracht en met bevlogenheid. De leergang draagt dus ook bij aan een toekomstbestendige Rijksoverheid met wendbare, bevlogen medewerkers.

Sangeeta Harylallsingh

Werken vanuit je Sterke Kanten

Het VIA Sterke Kanten model wordt ook wel ‘de Ruggengraat van de Positieve Psychologie’ genoemd. Het model bestaat uit 24 universele positieve karaktereigenschappen die je gedrag, je denken en je gevoel beïnvloeden. Het model is de uitkomst van wereldwijd wetenschappelijk onderzoek. Daardoor is het geschikt voor mensen met verschillende achtergronden. Je sterke kanten inzetten betekent de dingen waarvan je energie krijgt en gelukkig wordt. Sinds ik mijn eigen sterke kanten heb ontdekt, ontwikkeld en in gesprekken op de voorgrond heb gezet, ervaar ik meer werkplezier, meer energie, betere resultaten en ben ik stressbestendiger. Dat zou iedereen moeten weten! Een paar van mijn sterke kanten zijn: sociale intelligentie, teamwork en creativiteit.

De sterke kanten ontdekken samen met je team brengt in beeld waar de energielekken zitten. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om als organisatie de sterke kanten en taakverdeling met elkaar te verbinden en het geeft inzicht in wat je aan talenten nog nodig hebt. Dat maakt het een heel waardevol instrument.

Ik werk sinds 2004 bij de Rijksoverheid. Er was altijd 1 rode draad in mijn loopbaan: interesse in de mens-kant van de organisatie. Het behalen van je projectresultaat is 1, dit behalen met een bevlogen team, daar lag mijn focus op. Het is voor mij dan ook een droom die uitkomt om mensen te helpen meer bevlogenheid te ervaren. Werken bij Mindful Rijk maakt het mogelijk dat ik dit nu in een nog bredere context mag doen waardoor ik ook mijn eigen impact verder kan vergroten. 

Ik krijg ontzettend veel energie van mensen motiveren en in hun kracht zetten. Op innovatieve, wetenschappelijk onderbouwde manieren hieraan bijdragen is voor mij een bron van werkplezier. Daarnaast hou ik van lekker eten, dansen, reizen en wandelingen in de natuur. Michelle Verheij, zullen wij onze overleggen voortaan wandelend gaan doen?

Mijn favoriete dimensie van de Inner Development Goals? Dat is Samenwerken. Echt luisteren naar elkaar is wat ik belangrijk vind. Daarnaast houd ik ervan om samen een basis te bouwen (en te behouden) waarin iedereen zich gehoord en thuis voelt. Een basis waar vanuit iedereen gemotiveerd en gemobiliseerd wordt om gezamenlijke doelen te behalen. Daarnaast sluit de dimensie Samenwerken ook mooi aan bij mijn ‘sterke kanten waarde’: familie.

In augustus ga ik voor het eerst naar India, op zoek naar de plek waar mijn overgrootouders dapper op een boot zijn gestapt om voor hun nakomelingen een betere toekomst te zoeken. Lieve overgroot oma en opa, als jullie mij konden horen: Het is gelukt en daar ben ik heel dankbaar voor.”