Maak kennis met Dennis Bruggink van team Mindful Rijk

Dennis Bruggink is sinds vorig jaar werkzaam bij Mindful Rijk. De meesten zullen hem niet kennen want Dennis werkt voornamelijk achter de schermen. Daar zorgt hij ervoor dat de bedrijfsvoering van Mindful Rijk in goede banen wordt geleid. Daarnaast houdt hij zich bezig met managementondersteuning. Als een van de weinige collega’s binnen Mindful Rijk heeft Dennis zelf geen ervaring met Mindfulness en Positieve psychologie. Gelukkige heeft hij genoeg andere kwaliteiten.

Kun je iets vertellen over jouw rol binnen Mindful Rijk?

“Mijn taak is het opzetten van de bedrijfsvoering binnen Mindful Rijk. Denk aan zaken als ICT, inkoop, personeel en facilitaire zaken maar ook het ondersteunen van de programmamanager. Ik hou van faciliteren, pionieren en netwerken. Die vaardigheden komen goed van pas in mijn functie binnen Mindful Rijk want we zitten nog volop in de pioniersfase. Wat ik heel leuk vind aan deze rol is het uitzoeken van bedrijfsvoering-processen, verbeteringen aanbrengen, ervoor zorgen dat zaken toekomstbestendig zijn en dat de programmamanager zich zoveel mogelijk kan focussen op haar taak. Zo kan iedereen doen waar hij/zij goed in is.”

Waarom past dit zo bij jou?

“Sinds vorig jaar valt Mindful Rijk onder het Rijksonderdeel voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie (ODI); een vrij jonge organisatie waar ik graag een bijdrage aan lever. Dat doe ik onder andere door het delen van kennis, het deelnemen aan overleggen maar ook door het ontmoeten van de andere adviseurs Bedrijfsvoering binnen dit Rijksonderdeel. De uitwisseling van kennis en ervaring is heel waardevol.

Het uitzoeken en uitpluizen van zaken komt ook naar voren in een van mijn hobby’s: de (Riichie) Mah Jong spelen. Mah Jong is een Oosters denkspel, waarbij het belangrijk is om een winnende combinatie te maken. In dit spel ben je altijd bezig kleine puzzeltjes op te lossen en andere mensen in te schatten. Daarin zie ik wel een parallel.”

Welke dimensie van de Inner Development Goals (IDG’s) past het meest bij jou?

“Ik heb het meest met samenwerking en verbinding. Ik voel me de spin in het web en de smeerolie van ons team. Ik geloof heilig in de kracht van samenwerking. Net als in voetbal: op het veld sta je met elf mensen, maar als team speel je met z’n twaalven!”