Maak kennis met Michelle Verheij van Mindful Rijk

“Ik ga aan de slag als projectleider en trainer voor twee thema’s: Werkdesign en de Inner Development goals."

"Werkdesign gaat over het opnieuw ontwerpen van elementen van je werk, zodat je bevlogen aan het werk bent en blijft. In feite is werkdesign met een andere bril naar je werk kijken. Wat jij nodig hebt om bevlogen te zijn, is persoonlijk. Dat maakt werkdesign zo leuk en uitdagend. En onderzoek laat zien dat aan de slag gaan met werkdesign ook écht resultaat oplevert: meer creativiteit, meer werkplezier, betere prestaties en ga zo maar door. Mindful Rijk heeft in samenwerking met Grenzeloos Samenwerken werkdesign gekoppeld aan de waarden van het Ambtelijk Vakmanschap: zodat je in de context van je rol als ambtenaar kunt werken vanuit je kracht en met bevlogenheid. Heel mooi hoe die verbinding wordt gelegd en dat draagt ook weer bij aan een toekomstbestendige Rijksoverheid met wendbare, bevlogen medewerkers.”

Michelle Verheij

“De Inner Development Goals (IDG’s) zijn een raamwerk voor ontwikkeling. Dit raamwerk stelt vaardigheden en kwaliteiten vast, die bijdragen aan het behalen van de Sustainable Development Goals (SDG’s). Tijdens mijn master Internationaal Publiekrecht hield ik me bezig met de Sustainable Development Goals en ik liep altijd rond met de vraag: hoe kun je daar als individu het beste aan bijdragen? Ik vind het een geweldige kans om mensen te helpen bij het ontwikkelen van IDG-vaardigheden, zodat ze meer impact kunnen maken. Zeker binnen de context van de Rijksoverheid is dit van groot belang.”

“In de afgelopen jaren heb ik allerlei opleidingen gevolgd in de richting van positieve psychologie en werkdesign. Toch ben ik altijd op zoek gebleven naar een manier om mijn maatschappelijke drijfveer in mijn werk te verweven. Dat ik me nu ga bezighouden met zoiets impactvols als de Inner Development Goals, voelt voor mij als een uitgelezen kans om mijn bijdrage te leveren aan the big picture.”

“De Inner Development Goals zijn onderverdeeld in 5 dimensies. Mijn favoriete dimensie is de laatste: Acting. Er bestaat niet zoiets als ‘gewoon doen’: handelen is een kunst, een vaardigheid die je kunt leren. Het heeft te maken met creativiteit, optimisme, durf en doorzettingsvermogen. Bovendien is Acting ook een leuk bruggetje naar mijn achtergrond: ik ben naast mijn werk bij Mindful Rijk ook actief als toneelregisseur en acteur.”

“Ik krijg ontzettend veel energie van werken met groepen. Training geven is voor mij dus een grote bron van werkplezier, maar ook regisseren valt precies in dit straatje. Verder kan je mij altijd wakker maken voor een wandeling in de natuur.”