Laurens van Tiel over de Sterke kanten training van Mindful Rijk

“Door mijn teamleider werd ik geattendeerd op de Sterke kanten training. Het is een fijne training om meer inzicht te krijgen in je sterke kanten en talenten. Je leert om op een andere manier naar jezelf en naar je functioneren te kijken.”

Sterke kanten inzetten

“Ik loop al lang rond bij Rijkswaterstaat en mijn rol is in de loop der jaren veranderd. Dat vraagt om andere competenties. Ik wilde leren aan welke knoppen ik kan draaien om mijn werk interessanter en leuker te maken, dus door mijn sterke kanten meer in te zetten.

Sterke kanten training - Mindful Rijk

Een positiever en minder oordelende kijk

De lijst met sterke kanten was een eye opener. Maar het is ook heel interessant om de motivatie en drijfveren van een ander te kunnen herkennen. Dat zorgt voor verbinding. Bij mij staat humor hoog in mijn lijst. Door te werken met iemand die dat ook heeft, heb je een gezamenlijk vertrekpunt. Maar andersom, als dat er niet is, dan heb je meer begrip omdat je weet waarom iemand iets doet. Met als effect: een positievere en minder oordelende kijk.

Bewust tijd en rust nemen

Ik kijk met een positief gevoel terug op de training. Het is prettig om een aantal ochtenden heel bewust de tijd en rust te hebben om over jezelf en je eigen functioneren na te denken. Dat doen we veel te weinig.  Ik heb inzichten opgedaan en heb er veel van opgestoken. In de training zaten ook veel collega’s van buiten Rijkswaterstaat. Ook dat heb ik als heel positief ervaren. Opvallend om te zien hoe onze werelden op elkaar lijken. Wat ik ook leuk vond is dat je veel oefent in de praktijk. Samen stilstaan bij wie je bent en hoe je erin zit.

Meer richting

Ik zou deze training vooral aanbevelen bij mijn jongere collega’s: jonge, ambitieuze en gedreven medewerkers die hun weg aan het vinden zijn. Het kan je zoveel richting geven. In de praktijk doen we dat vaak pas veel later. Dan kom je er na 10 jaar achter dat je toch veel dingen doet die energie kosten. Als je je hier op jongere leeftijd al bewust van bent, dan kan dat veel opleveren!”