Online Masterclass - Secure Base Leiderschap bij de Rijksoverheid

Leidinggevenden hebben enorme invloed of medewerkers werkplezier ervaren, zich betrokken voelen, fouten durven maken, actief meedenken of juist stilletjes hun werk doen en niet meer dan dat. Het bepaalt vaak of ze bij het Rijk blijven op zoek gaan naar iets anders. Zoals het Engelse gezegde gaat: ‘People join companies, but leave bosses.’

Verschillende onderzoeken tonen aan dat leiderschap vanuit de menselijke maat leidt tot een hogere betrokkenheid en bevlogenheid, waarbij medewerkers meer werkplezier ervaren en de kwaliteit van het werk toeneemt.

Secure Base Leiderschap (SBL) behoort tot één van de meest toonaangevende visies op leiderschap. Het biedt richtlijnen om jouw leiderschapsstijl op een bewuste en toekomstbestendige manier vorm te geven. Deze benadering is gebaseerd op twee basisfuncties die een leidinggevende biedt. Deze zijn afkomstig uit de pedagogiek en blijken ook van toepassing op leiding geven:

  • Het bieden van een gevoel van bescherming, veiligheid en zorg, zelfs wanneer fouten worden gemaakt of resultaten tegenvallen (Care).
  • Dienen als bron van inspiratie en energie om lef te ontwikkelen, te verkennen, risico's te nemen en uitdagingen aan te gaan (to Dare).

Je ontdekt in deze masterclass hoe een meer mens- en ontwikkelingsgerichte leiderschapsstijl bijdraagt aan betrokkenheid, teamprestaties en de algehele kwaliteit van werk. Je hebt na afloop praktische handvatten om Secure Base Leiderschap toe te passen in jouw rol als leidinggevende binnen de Rijksoverheid. Ook krijg je een beeld wat Mindful Rijk verder kan betekenen voor jou, jouw team en Rijksorganisatie.

Meer informatie en aanmelden

De online masterclass Secure Base Leiderschap bij de Rijksoverheid vindt plaats op 30 november van 10:00 tot 12:00 uur.

Meld je aan voor de masterclass.