Klaar voor elke verandering met mindfulness en positieve psychologie

De huidige wereld is volop in beweging. Er zijn verschuivingen en veranderingen op politiek, maatschappelijk, sociaal en technologisch gebied. Dat vraagt om een overheid die goed in staat is aan te sluiten op de veranderingen in de omgeving en meer van buiten naar binnen te denken.
Van ambtenaren vraagt het om wendbaarheid, een andere manier van denken, werken met nieuwe vaardigheden en een andere mindset. Het aanleren van nieuwe vaardigheden is niet altijd gemakkelijk. Mindful Rijk heeft de expertise in huis om medewerkers en organisatieonderdelen van de Rijksoverheid hierbij te helpen.

Meebewegen bij veranderingen

Het trainen van mindfulness en inzichten uit de positieve psychologie* draagt bij aan het vergroten van het aanpassingsvermogen en het reflectief vermogen van medewerkers. Eigenschappen die nodig zijn om te kunnen meebewegen met veranderingen, om te gaan met onvoorspelbaarheid, in verbinding te staan met de omgeving en goed te kunnen blijven samenwerken. In 2018 is expertisecentrum Mindful Rijk gestart om een meetbare bijdrage te leveren aan het vergroten van de bevlogenheid en veerkracht van Rijksmedewerkers. Door middel van (organisatie)advies, een veelzijdig trainingsaanbod en impactonderzoek.

Dé samenwerkingspartner bij veranderingen

Het aanbod van Mindful Rijk is speciaal afgestemd op de uitdagingen die gepaard gaan met de verantwoordelijkheden en uitdagingen van werken bij de Rijksoverheid. Dat maakt Mindful Rijk een belangrijke samenwerkingspartner voor beleid, management, project- en programmamanagers die verantwoordelijk zijn voor de veranderopgaven van het Rijk. Maar ook voor HR-medewerkers die eraan bijdragen dat het Rijk beschikt over vitale en toekomstbestendige medewerkers.

Meer weten?

Wil je weten hoe we kunnen ondersteunen bij jouw veranderopgave? Stuur dan een e-mail naar mindfulrijk@rijksoverheid.nl.

*Positieve psychologie gaat niet over klachten en hoe deze opgelost of verminderd kunnen worden, maar over wat je graag wil bereiken en welke eigenschappen je kunt inzetten om dit waar te maken.