Meer Flow in je werk met Kairos

'Ik heb daar gewoon geen tijd voor!' Herken je dit? De ene meeting in, de andere meeting uit. Het gevoel dat je achter de feiten aan loopt. Dat er simpelweg te weinig tijd is.

Wellicht kan het jou helpen om te weten dat er 2 manieren zijn om tijd te ervaren. In de Griekse mythologie zo mooi uitgelegd aan de hand van Chronos en Kairos. Chronos is de personificatie van de lineaire tijd. De tijd opgedeeld in seconden, minuten en uren. Tijd als meetbare eenheid waarin we van afspraak naar afspraak rennen. Chronos heeft in zijn ene hand een zandloper en in zijn andere hand de veelzeggende zeis.

De andere manier om tijd te ervaren wordt uitgebeeld door Kairos, de zoon van Zeus. Kairos gaat over aanwezig zijn in het huidige moment. Tijd om te reflecteren en te bezinnen. Tijdens Kairos is er niets dat moet, je hoeft nergens heen. Er zijn geen things-to-do lijstjes. Je gaat volledig op in het huidige moment en ervaart een gevoel van flow. In Kairos-tijd is er inspiratie en creativiteit. Kairos heeft een weegschaal in zijn handen.

En daar gaat het natuurlijk om: de juiste balans vinden.

Ook tijdens het werk kun je Kairos uitnodigen. Neem je bijvoorbeeld voldoende reflectiemomenten? Zijn er taken die je in flow kunt vormgeven? Mindful momenten kun je bewust verweven in je werk zodat je vanuit balans, rust en inspiratie invulling kunt geven aan jouw vakmanschap. Wil je meer weten?

Kijk hoe wij jou, je team en je organisatie hierin kunnen ondersteunen op www.mindfulrijk.nl.