Waarom mindful en hybride prima samengaan

Thuiswerken geeft je meer vrijheid om je werkdag in te delen op een manier die bij jou past. Mindfulness kan je daarbij helpen. Adviseur en mindfulness trainer Marjolein de Ridder van Mindful Rijk ziet kansen. Volgens Marjolein gaan hybride werken en mindfulness prima samen.

Door de nieuwe lockdown zullen we weer voornamelijk thuis werken. Een goed moment om stil te staan en bewust keuzes te maken over je dagindeling. Marjolein: ‘Tussen de werkzaamheden en online meetings door naar buiten, de wind om je hoofd voelen. Even de hond aaien. Aandachtig een kop thee drinken. Mediteren. Het zijn allemaal maniersn om tijdens je werkdag even te vertragen, en ruimte te scheppen in je hoofd. Op kantoor heb je deze mogelijkheden veel minder.’

'Mindfulness kan ook ten goede komen aan de samenwerking en verbinding in je team', vertelt Marjolein. ‘Omdat je leert op te merken hoe je er zelf bij zit, ga je ook beter opmerken hoe een ander erbij zit. Je leert jezelf met compassie en zonder oordeel te observeren en gaat dat vanzelf ook met je omgeving doen. Zo pik je sneller op wat niet wordt uitgesproken en wat er leeft in de onderstroom. Mindfulness kan dus ten goede komen aan de samenwerking en verbinding in je team. Heel belangrijk als je elkaar minder vaak live ontmoet.'

Meer informatie

Wil je meer weten over mindfulness en werk? Kijk dan op www.mindfulrijk.nl voor ons aanbod aan trainingen en workshops.