Routekaarten helpen bij ontwikkeling I-vakmanschap

De Rijksoverheid staat voor uitdagende opgaven, waarbij digitalisering een steeds grotere rol speelt. Om die uitdagingen het hoofd te bieden, is het belangrijk dat zowel de organisatie als de individuele IV/IT-professional zich blijft ontwikkelen. De nieuwe I-routekaarten zijn een handig hulpmiddel voor I-professionals en leidinggevenden.

Op een I-routekaart zie je welke leeractiviteiten je nodig hebt om in een bepaalde rol verder te groeien. Dat kunnen trainingen, opleidingen en e-learnings zijn, maar ook websites, documenten, coaching of intervisie.

Wat heb ik aan een routekaart?

De routekaarten zijn een aanvulling op de profielen van het Kwaliteitsraamwerk Informatievoorziening (KWIV). Veertien KWIV-profielen hebben inmiddels een eigen routekaart gekregen, onder andere cybersecurityanalist, datascience, enterprise-architectuur en adviseur informatiebeveiliging. Elke routekaart geeft aan welke specifieke kennis van toepassing is voor deze rol, welke vakgebieden relevant zijn, hoe de rol zich verhoudt tot werken bij het Rijk en welke competenties en vaardigheden belangrijk zijn. Handig om je eigen ontwikkeltraject uit te stippelen, ontwikkelafspraken te maken met leidinggevenden én als bron van inspiratie voor leer- en ontwikkeladviseurs.

Waar vind ik de routekaarten?

Op de site van de Rijksacademie voor Digitalisering en Informatisering Overheid (RADIO) vind je alle routekaarten. Werk je voor het ministerie van Binnenlandse Zaken? Dan kun je met één klik automatisch inloggen op het LOC Platform.