ik wil coach worden

Ik wil coach worden

Wil jij je collega’s helpen zichzelf professioneel te ontwikkelen? Wil je ze inspireren? Hen leren om kansen te grijpen? InterCoach biedt twee verschillende opleidingen tot collega-coach aan. Tevens is er een zij-instroomtraject voor als je elders een coachopleiding hebt gevolgd én ervaring hebt in het begeleiden van coachees.

Coach worden bij InterCoach

InterCoach biedt coachopleidingen voor directeuren en managers aan. Wanneer je een van de opleidingen met succes afrondt, word je lid van het overheidsbrede coachnetwerk. Je kunt dan collega’s binnen het Rijk, gemeenten, provincies en waterschappen gaan begeleiden met werkgerelateerde vragen. Naast het vooruit helpen van jouw collega’s, leer je ook veel over andere organisaties, diverse vakgebieden en niet in de laatste plaats: over jezelf. Lees alles over het coachnetwerk, collegacoaching en coachtrajecten.

Ervaringen van enthousiaste coaches lees je in onze reeks Coaches in Beeld.

Zij-instromers

Je kunt ook coachen namens InterCoach als je elders een gelijkwaardige coachopleiding hebt gevolgd én coachervaring hebt. Je volgt dan eerst een introductiecursus voor zij-instromers zodat je onze manier van werken, onze spelregels en afspraken kent. Ook doe je, net als elke andere coach, de Proeve van Bekwaamheid. De cursus die in maart 2023 plaatsvindt, is vol. Heb je interesse voor een volgende editie, stuur dan je gegevens naar intercoach@rijksoverheid.nl o.v.v. Zij-instroom.