Rijksinnovators podcasten over nieuwe trends op het gebied van innovatie

In de zesdelige podcastserie Innoveren met Impact: Innovatie Deep Dive worden diverse rijksinnovators geïnterviewd over opgedane inzichten tijdens The Next Web Conference 2023. Luister en ontdek hoe innovatie in overheidscontext werkt en welke belangrijke rol innovatiemanagement hierin speelt.

In de podcasts spreken Diederik van Leeuwen (programmadirecteur bij I-Interim Rijk) en Mark Dierkes (programmamanager bij I-Interim Rijk) met rijksinnovators, onder andere van het Ministerie van Justitie & Veiligheid, RADIO en het Rijks ICT Gilde. De gespreksonderwerpen: innovatie en innovatiemanagement, de setting: The Next Web Conference 2023(TNW).  Alle geïnterviewden hebben een stevige staat van dienst op het vlak van innovatie binnen de overheid.

Daarom moet je luisteren

Verwacht prikkelende gesprekken over een divers scala aan innovatie-trends als peak innovation, arbeidsbesparende technologieën en neurodiverse werkplekken. Maar bovenal, hoe je door slimmer te innoveren vaart brengt in een mammoettanker van een organisatie. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en hebben steeds meer invloed op onze samenleving en maatschappelijke vraagstukken. Innovatie is een manier om hierop in te spelen. Maar welke nieuwe technologieën en methodieken zijn interessant? En hoe zorg je dat een innovatie uit het bedrijfsleven inzetbaar wordt voor de Rijksoverheid? In de podcasts vertellen directeuren, senior managers en adviseurs binnen de Rijksoverheid over kansrijke innovaties, lastige knelpunten en mogelijke oplossingen.

Innoveren met Impact

Een deel van de rijksinnovators is alumnus van de opleiding Innovatiemanagement voor overheidsprofessionals van het Rijksorganisatie ODI thema Innoveren met Impact. Dieper inzicht krijgen in innovatiemanagement en het Innovation Maturity Model is onderdeel van de opleiding. In de podcasts komen thema’s uit het model - innoveren in overheidscontext, leiderschap, cultuur, sociaal, sturing en uitvoering - dan ook ruimschoots aan bod.

Meer inspiratie

In de komende maanden publiceren we nog een vijftal podcasts en bijbehorende kennisartikelen. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van de eerste aflevering van de Innovatie Deep Dive podcast? Neem contact op via innoverenmetimpact@rijksoverheid.nl. Wil je na het luisteren direct de diepte in? Kijk dan op de website van Innoveren met Impact. Je vindt er praktische tools en inspiratie om werk te maken van innovatie.