Kennissessie: 'Onbenut potentieel op de ICT-arbeidsmarkt'

We kijken terug op een geslaagde derde sessie in de reeks ‘Creatief werven’ met als thema ‘Onbenut potentieel op de ICT-arbeidsmarkt’. Op 12 december kwamen zo’n 65 deelnemers samen om alternatieve mogelijkheden te bespreken voor het werven van nieuwe ICT-professionals.

HR-adviseurs, arbeidsmarktanalisten en IT/IV-managers namen deel aan dit derde deel in een drieluik over het gemakkelijker aantrekken van personeel in het i-domein. Het is krap op de arbeidsmarkt en de vraag naar de goede mensen op i-gebied blijft groeien, zeker bij de Rijksoverheid. In 2022 ontvingen IT/IV-vacatures bij het Rijk gemiddeld slechts 2,5 sollicitatie per vacature, het minste aantal van alle vakgebieden. Daarom organiseert het programma I-Vakmanschap deze reeks kennissessies om inzichten en mogelijke oplossingen te delen op het gebied van (IT/IV-)krapte.

Samen met sprekers Susan Schreijer, Wendy van der Linden en Caroline Hulshoff bespraken we de mogelijkheden van het mogelijk inzetten van wellicht minder bekende doelgroepen voor het invullen van openstaande vacatures; MBO-trainees, anderstaligen en starters. Er zijn genoeg jonge professionals in spe die voor de rijksoverheid willen werken, zo blijkt uit de voorbeelden van vandaag. Volgens gespreksleider Marcel Staring van I-Vakmanschap is daar ook reden genoeg voor. Uit arbeidsmarktonderzoek van CIO Rijk blijkt dat werken bij het rijk heel aantrekkelijk is voor hen. “Tot en met schaal 12 zijn de arbeidsvoorwaarden beter dan in het bedrijfsleven.” Met creatieve werving blijkt in ieder geval onbenut potentieel te vinden. Deze kennissessie heeft ons laten zien dat inhuren op een andere manier zijn een effectieve en duurzame oplossing kan zijn voor het het tekort aan I-professionals. We kijken uit naar de kennissessies die volgen in het nieuwe jaar. De laatste updates vind je hier op deze nieuwspagina van I-Vakmanschap.

Heb je de sessie gemist en wil je deze terugkijken? Hieronder kun je de gehele sessie direct bekijken of downloaden.

Met de onderstaande links kun je het verslag van de sessie downloaden voor een samenvatting van de gehele sessie, en kun je de PowerPoint presentaties van de sprekers downloaden.