Meer dan 500 informatiespecialisten bezoeken de Rijksoverheid

De arbeidsmarkt voor I-professionals staat onder grote druk. Meer dan driekwart van de overheden loopt vast op IT-projecten wegens personeelstekort en het aantal vacatures binnen de Rijksoverheid blijft stijgen.

Om die reden organiseerden de projecten Versterking capaciteit informatiehuishouding en I-Arbeidsmarktcommunicatie (I-AMC) - onderdeel van het programma I-Vakmanschap (Rijksorganisatie voor Ontwikkeling, Digitalisering en Innovatie) op 4 september het grootste rijksbrede IT- & IV-evenement ooit: Open Huis IT&IV @Rijksoverheid.

Doel van het evenement was IT- en Informatiespecialisten op alle niveaus in contact te brengen met de Rijksoverheid als werkgever. Ruim vijfhonderd bezoekers konden deelnemen aan workshops, lezingen van keynote speakers, een mini-hackathon en niet te vergeten: een Meet & Match markt waar bezoekers met bijna 50 rijksorganisaties in gesprek konden gaan.

De Meet & Match heeft gezorgd voor heel veel ontmoetingen tussen talent en rijksorganisaties. Er zijn in totaal 1145 keer contactgegevens uitgewisseld, gemiddeld 25 ‘leads’ per aanwezige organisatie. De opvolging van deze contacten is in volle gang, sommige organisaties hebben al concrete sollicitatieprocedures lopen naar aanleiding van het event. Dat zal de komende weken nog flink toenemen.

Kortom: een groot succes, hard nodig gelet op de nog altijd toenemende vraag naar informatieprofessionals.

Bekijk de aftermovie op LinkedIn